У ВОДАМА СА БЕЛИМ АЈКУЛАМА: Гордон Ремзи о другој сезони "Скривених укуса света"

Н. Д.

13. 09. 2020. у 10:15

ПАНДЕМИЈА вируса корона најпознатијег светског ТВ кувара и путника Гордона Ремзија ове године приземљила је у родној Великој Британији.

У ВОДАМА СА БЕЛИМ АЈКУЛАМА: Гордон Ремзи о другој сезони Скривених укуса света

Фото Национална географија

Време карантина провео је уз породицу, а недостатак путовања, уз кухињу њему најдражег животног искуства, надокнадиће другом сезоном своје емисије "Гордон Ремзи: Скривени укуси света", чија нас премијера очекује 13. септембра од 22.00 на каналу Национална географија (недењом по две епизоде).

Светски познати кувар, вишеструки добитник Мишелинове звезде и заљубљеник у такмичење "Ајронмен" наставља своју авантуру широм света, вођен неумољивом потрагом за кулинарском инспирацијом. Ове године на путешествије нас води кроз Тасманију, Јужну Африку, Индонезију, Луизијану, Норвешку, Индију и Гвајану, у жељи да пронађе оригиналне и необичне рецепте из свих кутака наше планете. Мораће да осваја високе планине, да се бори са таласима од три метра и изузетно ниским температурама и да се пробија кроз густо растиње не би ли пронашао неке од најбољих састојака на свету. Од пливања у дубоким водама препуним великих белих ајкула до учешћа у традиционалном трчању са биковима, Гордон Ремзи ризикује живот у његовој највећој и најхрабријој мисији како би гледаоцима понудио незаборавно искуство.

- Корона нам је "украла" једно од најлепших и највреднијих блага овог света. А то је да кроз путовања и упознавање других култура ширимо своју свест и љубав према непознатом.

ГРИЛОВАНА ЦРНА ПИРАНА

ДА искуства прикупљена на овим путовањима не би остала само мртав капитал, Гордон Ремзи је решио да део нових кулинарских вештина током претходних месеци подели са својом породицом. Тако је рецепт за гриловану црну пирану, који је "покупио" у Гвајани, прилагодио и са сином на исти начин спремио гргеча ког су заједно упецали. Прилика да поделе то непоновљиво искуство и уживају у заласку сунца на крају дивног дана за њега је, каже, вредност са којом се ретко шта може мерити.

Тренутно је безбедност приоритет, и то треба испоштовати. Ипак, не смемо заборавити лепоту путовања. Тај тренутак који одузима дах, а у ком је садржан сав смисао живота - поручује Ремзи и признаје да је у изолацији снагу црпео из искустава са снимања нове сезоне његовог серијала.

Фото Национална географија

- Увек ме изнова одушеви то колико је наш свет разнолик и пун изненађења. Не можете не остати под утиском након што сте скијали по блату пиринчаних поља држећи се за два бика. Или после брања бибера у зрну у џунглама Индије и пливања са ајкулама у водама надомак Дурбана на југу Африке. Све су то искуства која мењају човека и чине му живот богатијим - признаје познати британски кувар, који ће са гледаоцима у предстојећем новом циклусу серијала поделити и доживљај лова на џиновске јастоге у водама око Тасманије, истраживања индонежанског пећинског система препуног слепих мишева у потрази за јединственим гамборима, роњења у леденим норвешким фјордовима, или необичног сурф-риболова у Индији. И то није све.

Вођен локалним стручњацима и легендама о храни, Ремзи открива разне специјалитете и укусе јединствене за различите регионе света. Сваки састојак који убере, јело које проба и особа коју сретне инспирисаће га да створи рецепт од нуле, осмишљен да представља срце те културе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КОЈА ЈЕ ЦЕНА СЛОМЉЕНОГ ДЕЧЈЕГ СРЦА? Како су Хрвати, Бугари и Словенци расплакали малишане из Србије