УСКОРО ТВ ПРЕМИЈЕРЕ ТРИ ДОМАЋЕ СЕРИЈЕ: "Мочвара", "Кости", "Мама и тата..." - озбиљне приче нам стижу на јесен

В. Н.

29. 08. 2020. у 22:35

НАКОН што су недавно изазвале велико интересовање публике на Сарајевском филмском фестивалу, чак три домаће серије ове јесени доживеће и телевизијску премијеру.

УСКОРО ТВ ПРЕМИЈЕРЕ ТРИ ДОМАЋЕ СЕРИЈЕ: Мочвара, Кости, Мама и тата... - озбиљне приче нам стижу на јесен

Фото: Промо

Већ 6. септембра на Суперстар ТВ стиже нам крими-драма "Мочвара", у режији Олега Новковића, чијих ћемо 10 епизода пратити недељом у 21.00, а од 12. септембра, суботом у 20.00, на РТС 1. Ауторка сценарија је драмска списатељица Милена Марковић, а директор фотографије је Миладин Чолаковић.

Пред нама је напета полицијска потрага за манијакалним серијским убицом која открива мрачне тајне из прошлости и увлачи јунаке у спирале превара, лажи и трагична животна искушења. У узаврелом Београду манијак на изузетно суров, ритуалан начин убија три жене.

Фото: Промо

"Мочвара"

Жртве повезује слободоуман стил живота и то што су мајке синова. Сва тројица немају очеве и одбијају о томе да говоре. У главној улози појављује се Горан Богдан, који тумачи инспектора Николу, бившег хулигана. Он мора да се суочи са сопственом прошлошћу и свиме прећутаним како би открио суровог убицу. Што му је ближе у истрази, Никола је сигурнији да њега и убицу нешто суштински повезује. У серији играју и Стефан Трифуновић, Борис Исаковић, Дејан Дедић, Марта Бјелица, Дубравка Ковјанић, Нада Шаргин, Јана Бјелица, Бојан Жировић, Миона Марковић, Светлана Бојковић...

Од 10. октобра на РТС 1, суботом и недељом од 20.00, гледаћемо 10 епизода серије "Мама и тата се играју рата". Првих пет се поклапају са филмом "Реална прича" и режирао их је Гордан Кичић, који је на овом пројекту био и продуцент, косценариста и главни глумац, док су остали наставци потпуно нови и њих потписује Владимир Тегић.

Фото: Промо

Нина Јанковић, Гордан Кичић и Лена Лазовић у серији "Мама и тата се играју рата"

Јунак ове приче је глумац Вељко Радисављевић, коме се чини да се цео свет уротио против њега. Чека велику улогу која ће променити све, на ивици је развода са незадовољном, али брижном, супругом Јадранком (игра је Нина Јанковић), а мора да поправља и однос са ћеркицом Видом (Лена Лазовић), која је престала да говори, исказујући тако бунт због несређених породичних односа. Глумачку поделу чине и Небојша Илић, Бранимир Брстина, Катарина Гојковић, Светозар Цветковић, Војин Ћетковић, Горица Поповић, Ненад Јездић, Дејан Луткић, Милица Михајловић.

На Првом програму РТС, од 21. новембра, у 20.00, почиње серија "Кости", која нам после "Меса", долази као други део трилогије смештене у Бањалуци. Снимана је током 2019. године према сценарију Николе Пејаковића, у режији Саше Хајдуковића, док продукцију потписује Бранкица Јанковић.

- Готово годину дана смо провели у монтажи, настојећи да сваки минут финалног садржаја савршено прикаже суровост реалности коју "Кости" носе. Знамо да публика широм региона с нестрпљењем ишчекује нашу серијску причу, а сада могу са сигурношћу рећи да ће "Кости" бити тешке, али и брутално стварне - открива Хајдуковић.

Фото: Продукција Босонога

Борис Исаковић и Саша Хајдуковић у серији "Кости"

Окосницу приче чине два лика с истим именом - Коста. На различите начине и сваки у свом свету, они се боре за опстанак у систему у којем су потпуно разорене породичне, друштвене и културне вредности. Док Коста Говоруша, избеглица из Крајине, покушава да са сестром Кристином некако преживи бавећи се кречењем, Коста Гајић мирно гради каријеру у лепом друштву своје жене Зорице, иначе директорке маркетиншке агенције.

Главне улоге тумаче Јово Максић, Љубиша Савановић, Драган Мићановић, Александар Ђурица, Борис Исаковић, Милица Јаневски, Никола Пејаковић, Никола Ракочевић, Дејан Аћимовић, Леа Секулић и Николина Фригановић.

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)