ГЕОРГИЈЕВ: Нису ми дали да обиђем болесну мајку! Мене зову криминалцем, а криминалци им шетају улицама

В. М. П.

27. 08. 2020. у 19:14

ПОПУЛАРНИ новљански кантаутор, са београдском адресом, Владо Георгиев (44) враћен је са границе приликом уласка у Црну Гору и уручено му је решење о забрани уласка у ту земљу.

ГЕОРГИЈЕВ: Нису ми дали да обиђем болесну мајку! Мене зову криминалцем, а криминалци им шетају улицама

Фото: Инстаграм

Образложење за то било је да то "захтевају разлози националне, односно унутрашње безбедности или јавног здравља".

- Господо, на граници му је уручено решење забране уласка у Црну Гору - твитовао је Барба. - Разлози су националне и унутрашње безбедности! Ето, не знам шта бих више додао... дно дна. ДПС и овакво обрачунавање са Србима. На здравље вам и на образ. Живели! Попијте нешто, веселите се.

Иначе, Георгиев је претходно на друштвеним мрежама позвао грађане Црне Горе да на изборима у недељу 30. августа, гласају за опозиционе листе под редним бројевима 11, 9 или 6, јер, како каже, то су људи који треба да воде Црну Гору.

- Пошао сам да обиђем мајку, која је у болници, непокретна, после операције кука и радовао се да ћу је данас видети, али се то, нажалост, није догодило - рекао је за "Новости" Владо Георгиев.

- Решење о забрани уласка у Црну Гору, уручено ми је на граничном прелазу "Ситница", са Босном и Херцеговином. Напомињем да сам кренуо да посетим мајку Борку, а не да бих гласао у недељу на изборима, јер немам право гласа. Држављанин сам Србије.

На питање да ли мисли да је до забране уласка дошло јер је претходних дана позивао становнике Црне Горе да гласају за опозицију, Владо вели да "апсолутно мисли да је због тога":

- Репресија против Срба у Црној Гори се наставља у великом финалу пред изборе. Овим срамним чином су још једном показали колико су у паници.

Георгиев је, у међувремену, разговарао са својим адвокатима, а за наш лист каже да спрема тужбу.

- Обратићу се свим средствима и институцијама како бих истерао ствари на чистац - казао нам је Владо. - Желим да правда буде задовољена. Срамота је мене, уметника, звати криминалцом, док криминалци за то време раде шта хоће.

МИР ЈЕ КАДА ВЛАДО МОЖЕ МИРНО ДА ДОЂЕ

ПОДГОРИЧКЕ "Вијести" објавиле су јуче да је Владо Георгиев враћен са границе, након подршке коалицији "Мир је наша нација". Из те коалиције тврде да аутократски режим покушава да на најприземнији начин удари на све оне који су их подржали, па чак и на уметнике који су широм региона прославили Црну Гору. Кажу да је ово облик јавног изражавања мржње према грађанима Црне Горе, уметницима и најбољим представницима свог града и државе.

- Док ДПС може да рачуна на подршку криминалаца, које шверцују и пребацују преко граница, коалиција "Мир је наша нација" је поносна на подршку добрих и часних људи, међу којима је и Владо Георгиев. Позивамо државне органе аутократског режима да одмах престану са спровођењем мрачних планова и да не заустављају господина Георгиева на путу за његов Херцег Нови. Мир је када Владо Георгиев може мирно да дође у Црну Гору - наводи се у саопштењу коалиције "Мир је наша нација".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Zoran 555

28.08.2020. 00:37

Ovo je necuveno i nema nigde..Dokaz da jedna drzava Crna Gora privatni posjed jednog diktatora i njegove partije DPS..Inace premijeru Markovicu i drugima su puna usta "ravnopravnosti" i "pravne drzave"pred izbore ..Stvarno mucno..Zabranom ulaska najvecem Srpskom pesniku posle Njegosa kao i rodenom Novljaninu Vladi Georgijevu pokazuju svoj primitivni i anticivilizacijski odnos prema Srpskom narodu i uopste jedan grozan mentalitet koji je u osnovi nista drugo nego zavist i mrznja ka boljem od sebe..Jadno i bedno..