КОД МЕНЕ СВЕ МОРА ДА ИДЕ МИМО РЕДА: Филип Чукановић о викенд издању емисије "Јутро" на Првој

Ј. Бањанин

17. 08. 2020. у 10:00

ФИЛИП Чукановић (29) будио је, пре деценију, гледаоце Пинка као репортер Јутарњег програма, а претходних недеља води и уређује "Јутро" на Првој викендом. Каријера му је кренула узлазном путањом, када су укључења уживо постала његова ужа специјалност.

КОД МЕНЕ СВЕ МОРА ДА ИДЕ МИМО РЕДА: Филип Чукановић о викенд издању емисије Јутро на Првој

Foto: A. Krstovic

Извештавао је са најразличитијих догађаја и места у земљи и свету, али сада се "скрасио" у студију што му, каже за "Новости", тренутно прија:

- Репортерски посао доноси искуство које ниједан студио, нигде на свету, не може да надокнади.Због извештвања сам пропутовао цео свет, од Беле куће и Пентагона, преко Европе, до кинеског Дома народа. Упознао сам колеге широм света, које могу да позовем кад год ми нешто треба, као што могу и они мене - открива Чукановић.

Foto: A. Krstovic

Шта вам је важно при уређивању "Јутра"?

- Водим се тиме шта бих гледао да сам код куће. Ако долази министар, он није ту да би причао о ономе што хоће, већ о томе какве користи имају грађани од његовог ресора. Важно ми је да што више укључим гледаоце у емисију. Као да смо заборавили да за њих правимо програм. Позивам их, преко мог налога на "Инстаграму", да поставе питања министрима, лекарима, глумцима, певачима. Када су гости лекари или министри, добијем између 150 и 200 порука током програма.

ПОКУШАВАМ ДА СЕ УГОЈИМ

Ко је заправо Филип Чукановић ван камера?

- Доста тренирам и покушавам да се угојим, што ми је готово немогуће, цео живот. Врло сам посвећен пријатељима и

породици и за њих увек имам времена. Имају разумевања за мене и навикли су да сам често нервозан и на телефону. Рано сам почео да радим и у неком тренутку сам имао проблем што сам запоставио приватни живот. Пословна испуњеност је важна, али је приватна још важнија. Трудим се да направим баланс - каже Филип Чукановић

Из ванредног издања "Прве теме" ускочили сте у јутарњи програм?

- Те "Прве теме" су ми помогле да се потпуно опустим у студију и осетим га као своју кућу. У недељи када је требало да почнем "Јутро", започели су протести. Имали смо мало времена да се организујемо, као кад је сваки ванредни догађај у питању, али баш такве волим!

Припремили смо две емисије, које су имале огромну гледаност, на изненађење свих нас,

јер су трајале више од четири сата. Другу емисију завршио сам у пола један ноћу, да бих већ ујутру, у пола осам, први пут ушао у студио "Јутра". Малтене сам преспавао на телевизији. Шалили смо се да код мене ништа не може да буде у неким оквирима, него
само мимо реда.

Хоћемо ли вас гледати и у емисији "Лично незванично"?

- У марту је прекинута друга сезона, због епидемије короне, а у међувремену сам почео да радим "Јутро". У плану је да се годишње уради двадесетак епизода и свакако ћемо тај формат у неком тренутку поново реализовати, али незахвално је рећи када, јер је препрека корона. „

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)