ПРЕСЕКЛИ ЛУБЕНИЦУ УМЕСТО ВРПЦЕ: У граду на Нишави отворен џез фестивал "Нишвил онлајн"

Ј. ЋОСИН

13. 08. 2020. у 23:05

ПРЕСЕЦАЊЕМ жуте лубенице, уместо врпце, како је то било ранијих година, и уз звуке великог џез хита Хербија Хенкока "Вотермелон мен" и "Нишвил џезсајкл", у четвртак је отворен нишки џез фестивал.

ПРЕСЕКЛИ ЛУБЕНИЦУ УМЕСТО ВРПЦЕ: У граду на Нишави отворен џез фестивал Нишвил онлајн

Фото Танјуг

Ове године, због епидемилошке ситуације, "Нишвил" ће бити одржан само онлајн и трајаће до 16. августа. Програм ће се одвијати на Летњој позорници, али без присуства публике.

Седам музичара, возећи јединствено возило на педале, извело је програм џез стандарада, а онда је уследио и званични део. Том приликом, испред "Нишвил џез музеја" у нишкој Тврђави, председник фестивала Иван Благојевић представио је програм и отворио "Нишвил"

- Раније смо практиковали перформансе испред Калче, али сада то нисмо могли - рекао је Благојевић. - Мало подсећамо на нека давна времена, а овај бицикл за седам особа је омаж свим отказаним манифестацијама ове године, како културно-уметничким, тако и вашарима и саборима, али и свим музичарима који су остали без посла.

Више од 30 различитих програма, укључујући и позоришне представе, филмске пројекције, ликовне перформансе, као и 20 концерата пратећег и главног фестивалског програма, биће одржано до 16. августа преко лајв-стрима.

Фото Танјуг

- Уложили смо много напора да ово урадимо- вели Благојевић. Уколико се епидемиолошка ситуација поправи, највећи део програма биће одржан од 17. до 20. септембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)