ТВ НОВОСТИ НА СНИМАЊУ СИТКОМА СЛУЧАЈ ПОРОДИЦЕ БОШКОВИЋ: Породичне ЗГОДЕ И НЕЗГОДЕ и мало ЛУДИЛА

ЈЕЛЕНА БАЊАНИН

четвртак, 06. 08. 2020. у 11:46

ТВ НОВОСТИ НА СНИМАЊУ СИТКОМА СЛУЧАЈ ПОРОДИЦЕ БОШКОВИЋ: Породичне ЗГОДЕ И НЕЗГОДЕ и мало ЛУДИЛА

Фото: Војислав Данилов

НАКРИВЉЕНЕ шајкаче, низ сокак ка једном од студија у Кошутњаку иде Миодраг Радоњић, прерушен у Живорада Ускоковића.

Таквим "ускакањем" на сет разгаљује главне глумце серије "Случај породице Бошковић", и нико нема дилему да ће гостујући Радоњић, који игра весељака у души, "зачинити" једну од 64 епизоде.

Ситком "Случај породице Бошковић" настаје по сценарију Нине Џувер и Катарине Јанковић, а у продукцији "Кошутњак филма". Првих 15 епизода, снимљених још током прошле године, режирали су Рашко Миљковић и Иван Живковић. Осталих 49 епизода управо се снима под редитељском палицом Ивана Стефановића. Крајем септембра на РТС 1, четири дана недељно, од 20 часова, биће емитоване по две епизоде симпатичних (не)згода Бошковића.

Фото: Војислав Данилов

Породицу Бошковић, која живи у скромном изнајмљеном стану у Београду, чине неуспешни глумац Гаврило (Радивоје Буквић), повратница на факултет Данијела (Наташа Марковић), тек пунолетни Велибор (Ђорђе Кадијевић) и 15-годишња Јована (Силма Махмути), која нас у видео-снимцима води кроз хармонично породично "лудило".

ГЛУМАЧКА СУПЕРЛИГА

УЗ десетак главних, појавиће се више од 30 гостујућих глумаца, између осталих, Игор Ђорђевић, Јелисавета Орашанин, Нела Михајловић, Феђа Стојановић, Миодраг Радоњић, Петар Бенчина, Иван Заблаћански...

- Око њихових јунака се "врти" епизода, а неки од глумаца, попут Анице Добре и Зорана Цвијановића, везали су се за ситком, па су им улоге проширене - објашњава за "ТВ новости" једна од ауторки и продуцент, Катарина Јанковић, и додаје да је принцип "гост звезда" преузет из америчких ситкома. - Волела бих да "Бошковићи" заличе на америчке ситкоме јер сам на њима одрасла, на пример "Пријатеље" сам одгледала барем 15 пута. Серија ће личити на оно што нам је позанто са телевизије, али и из наших живота. Бошковићи се одликују тиме што су потпуно функционални у својој дисфункционалности, што је глобална карактеристика породица. Они иду из једне пропасти у другу, а и даље опстају и брзо превазилазе проблеме.

- Сви јунаци су више добри него лоши, нису савршени, али су симпатични. Мало су "померени", а посебно се издваја лик станодавца Гуливера (Бојан Димитријевић), који као да је дошао из магичног реализма. Ту су тетка Оља (Јелисавета Кораксић) и две баке које глуме Јелисавета Сека Саблић и Светлана Бојковић. Јунаци представљају интересовања и тежње својих генерација, а срж комедије је што се налазе у наизглед безизлазним ситуацијама из којих се увек "искобељају" на духовит начин - прича Јанковићева. Први пут у жанру ситкома опробаће се Радивоје Буквић, чији Гаврило нема посао већ скоро деценију.

- Страст према сценској уметности није га напустила. Његова младалачка, дечачка душа, заробљена у старијем телу, и даље се нада, истим жаром као раније, да ће добити шансу да поново запева и заигра. Гаврило тренутно нема друго позориште осим оног у дневном боравку, трпезарији, кухињи, купатилу и спаваћој соби. Чак ни те кулисе у којима живи нису његове, већ су изнајмљене - истиче Буквић додајући да Гаврило подржава Данијелу у намери да се врати на факултет. - Због тога нам долазе њене другарице да заједно уче и вежбају, а од чега се Гаврило одвикао и што га као каменчић у ципели повремено жуља. Ипак, они веома добро сарађују у ишчашеним ситуацијама, које иду ка апсурду и гротески, али су увек могуће у животу просечне породице. Надам се да ће гледаоци заволети Бошковиће јер на екране долази ведра, лепршава, лагана и питка серија, која настаје у времену баш супротном од свега тога.

Многи родитељи умеју да кажу: "разговараћемо када дођемо кући", али пошто су Бошковићи све време у стану, шифра за решавање проблема је "водокотлић не ради", илуструје Наташа Марковић, чија се јунакиња Данијела враћа на Фармацеутски факултет.

Фото: Војислав Данилов

- Данијела је у ствари стуб породице и труди се да не запостави ништа, а да оствари своју амбицију. Деца су довољно стасала, иако је њихов пубертет веома буран, па она жели да оствари сан који није успела да испуни зато што се рано удала и родила наследнике. Данијели, пак, није једноставно да води целу породицу и студира. Бошковићи успевају да живе у складу, упркос проблемима који им се дешавају. Гаврило и Данијела међусобно се помажу и врло су брижни једно према другом, али на моменте и веома егоцентрични - закључује Марковићева.

Фото: Војислав Данилов

Серија "Случај породице Бошковић" је, како нам објашњава редитељ Иван Стефановић, намењена свима, а посебно се води рачуна да нема псовања и вулгарности:

- Преовладава породична топлина јер су Бошковићи позитивног духа, иако се свакодневно сусрећу са проблемима. Разлика између жеља и могућности прави комичне ситуације. Бошковићи су срећни иако тога нису увек свесни. Већ сам се препознао у неким ситуацијама и мислим да ће свима бити познати односи са децом, као и међу супружницима. У мору крими-серија, свака хумористичка је у предности, а поготово када је овако добар хумор.

По речима студента ФДУ Ђорђа Кадијевића, многи тинејџери ће се поистоветити са његовим јунаком Велибором, који тежи материјалним стварима и праћењу свих трендова.

- Велибор је спортиста, сналажљив и интелигентан, али не размишља о факултету већ само како да дође до пара и како да испрати брзо, модерно време. Његова млађа сестра Јована бави се "Јутјубом" и он је све време зеза због тога, а у ствари има потајну жељу да и он буде инфлуенсер, утицајни тинејџер. Велибор мисли да све може сам, да је физички јак и леп, али несигуран је, и када упадне у невоље умиљава се мајци, која је увек ту за њега - илуструје Кадијевић.

Фото: Војислав Данилов

Сценаристкиње су се поиграле и ликом младе Мирјане, од миља зване Микси, којој је идол светски позната старлета Ким Кардашијан.

- Микси је препознатљив тип девојке која жели да буде дотерана и покуша да нађе богатог мушкарца, док је студирање не интересује много - каже глумица Исидора Јанковић, која је тумачи. - Како би остварила сан да живи у Београду, Микси је побегла са села и на факултету се спријатељила са Данијелом. Иако се разликују по годинама, погледу на свет и интересовањима, временом су постале најбоље другарице. Данијела се труди да "ухвати корак" са младима, а Мирјана то користи и утиче на њу. Било је тренутака када Микси наговори Данијелу на неку промену и тако поремети Бошковиће, па се због тога Гаврилу баш и не допада.

"Ускок" са почетка приче, Живорад, који се упустио у авантуру по престоници, одмах се допао Гаврилу са којим се запио усред дана.

- Живорад покушава да пронађе супругу, која га је оставила и побегла у Београд, а добио је информацију да је она код Бошковића. Тако се он спријатељи са Гаврилом, наравно, уз чашицу ракије и песму - објашњава нам Миодраг Радоњић, који је због комичне улоге Живорада развио шпахфелер.

Фото: Војислав Данилов

- Живорад има говорну ману и не може да изговори слово "р". Бошковићи су за њега превише брзи, а град му је сувише стерилан и нездрав, јер он воли природу, вози трактор и бави се земљорадњом. Живорад долази из унутрашњости Србије, не одваја се од шајкаче, поносан је на своје порекло, село и живот у таквој средини.

Живорадова жена, Мирјана, звана Мирче или Микси, слагала је мужа да је у Најробију у Африци, а крила се испод кухињског пулта у стану Бошковића. Колико је Живорад био изненађен кад је Мирјану угледао са другом бојом косе и дугачким ноктима, као и да ли ју је приволео да се врати у родни завичај, остаје да се види.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)