ПУШТАЛА СРБИНУ АЛБАНСКЕ ПЕСМЕ: Манекенка Лорена Халити провоцирала такси возача у Њујорку, он се жалио њеној агенцији

В.Н.

четвртак, 06. 08. 2020. у 09:43

ПУШТАЛА СРБИНУ АЛБАНСКЕ ПЕСМЕ: Манекенка Лорена Халити провоцирала такси возача у Њујорку, он се жалио њеној агенцији

Фото Instagram/lorenahaliti

ЈОШ се није слегла прашина коју је подигла Дуа Липа провокативним постовима пуним мржње на друштвеним мрежама, а нова провокација стиже из Њујорка.

Наиме, албанска манекенка Лорена Халити се похвалила на "Твитеру" како је током вожње "Убером" (такси који се позива преко апликације на мобилном) српском возачу пуштала албанске песме.

- Управо сам српском возачу пуштала албанску музику - твитовала је Лорена 26. јула, уз смајлија са анђеоским ореолом.
Два дана касније, српски возач је са, џимејл налога "превод проклети", послао писмо њеним послодавцима из компаније "Селект модел" и пожалио се на директну провокацију. Навео је да је он обављао свој посао професионално и коректно, а она му је, препознавши по имену и презимену да је Србин, пуштала албанску музику, иако је однос Србије и Албаније осетљива тема, да је у рату изгубио оца, те да би се она сигурно жалила његовој компанији "Убер" да је било обрнуто. Када је почело да се закувава, "Убер" је 4. августа угасио Лоренин налог на њиховој платформи, а она им је послала одговор на "Твитеру":
- Нећу више да ћутим. Ваш српски возач је поднео жалбу мом послодавцу зато што сам слушала албанску музику у току вожње. Наставили сте да подржавате ксенофобију и етничку дискриминацију забрањујући ме без икакве истраге. Ово је одвратно и неподношљиво.
Очекивано, стигли су јој коментари попут: "Замислите да Немац пушта нацистичку музику јеврејском возачу 'Убера', или Турчин турску музику шоферу из Јерменије", "Заслужила си"... Она је, потом, твитовала како није имала злу намеру, а још мање је знала да је возач Србин, јер је тапкао прстима у ритму музике, па тек кад је завршила вожњу, накнадно је проверила његово име и презиме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)