НЕБЕСКА ПОСТАВА “НОВИХ ФОСИЛА”: Рајко Дујмић је пети преминули члан легендарног састава - отишао код Ђурђице, Моке, Браде и Попа

Е. Р.

четвртак, 06. 08. 2020. у 10:22

НЕБЕСКА ПОСТАВА “НОВИХ ФОСИЛА”: Рајко Дујмић је пети преминули члан легендарног састава - отишао код Ђурђице, Моке, Браде и Попа

Фото приватна архива

СМРТ легендарног Рајка Дујмића, вође, клавијатуристе и аутора највећих хитова "Нових фосила", многе познаваоце њихове каријере подсетила је на злу коб која прати ову најтиражнију југословенску поп групу, те се, нажалост, њихов велики хит "Небеске кочије" већ годинама помиње и у контексту прераних трагичних одлазака чланова ове групе.

Сад већ давне 1984, и то 7. августа, баш на Дујмићев рођендан, преминуо је, са само 43 године, Слободан Момчиловић Мока, оснивач, текстописац и први бубњар групе.

Новинар и књижевник Момчило Попадић Поп, најпознатији текстописац "Нових фосила" и аутор текстова песама за Оливера Драгојевића, Мери Цетинић, Мишу Ковача, Јасну Злокић, Кемала Монтена и многобројне извођаче забавне музике, преминуо је 1990, такође у 43. години. У дискографији "Фосила" његов потпис носе бисери као што су "Тонка", "Чујеш ли ме, је л' ти драго", "Кључ је испод отирача", "Кошуља плава", "Реци ми тихо, тихо"...
Прва певачица групе, јединствена Ђурђица Барловић, била је 26. августа 1992. са синовима на плажи на Пагу, кад јој је изненада позлило. Издахнула је у болници у Задру, од последица инфаркта у 42. години. Од 1978. до 1983. отпевала је бројне хитове на албумима "Да те не волим", "Недовршене приче", "Буди увијек близу" и "За дјецу и одрасле", као и на сингл плочама.

Ненад Шарић Брада, Фото Н. Фифић

- Била је чврстог и стабилног здравља - испричао је касније Дујмић. - Зато ме и изненадио њен прерани одлазак. Тог дана када је умрла, веровали или не, сви сатови у мом стану су стали. Касније сам чуо ту тужну вест.

Ненад Шарић Брада, који је у "Новим фосилима" за бубњевима наследио Моку, супруг Сање Долежал, напустио нас је 2012, у 65. години, од последица можданог удара. Сахрањен је 9. маја, на Сањин 49. рођендан.
Рајко Дујмић је пети члан популарне групе који више није међу живима. Његов близак пријатељ, композитор Ненад Нинчевић, рекао је за хрватске медије да је поносан на породицу која је одлучила да донира Рајкове органе, "јер ће он тако наставити да живи, и некоме, опет помоћи." Дујмић, који је у богатој каријери компоновао, али и аранжирао и продуцирао чак 1.821 песму, биће сахрањен наредне седмице на загребачком гробљу Мирогој.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)