МЛАДЕ НАДЕ НАШЕ КИНЕМАТОГРАФИЈЕ: Снима се серијал о студентском филму Рани кадрови

М. Ј. М.

среда, 05. 08. 2020. у 08:17

МЛАДЕ НАДЕ НАШЕ КИНЕМАТОГРАФИЈЕ: Снима се серијал о студентском филму Рани кадрови

Марко Новаковић и млади аутори / Фото РТС

СНИМАЊЕ новог серијала под називом "Рани кадрови", почиње данас у необичном уметничком простору Циглане у Београду, а по идеји аутора Марка Новаковића, уредника Редакције драмског и домаћег серијског програма Радио-телевизије Србије.

Сценарио потписује Срђан Вучинић, а режију Марко Јефтић. Емитовање је планирано за јесен, на Другом програму Јавног медијског сервиса. Од марта идуће године, све емисије серијала биће доступне гледаоцима и на платформи РТС Планета.

На овај начин, студенти филмске режије Факултета драмских уметности у Београду представиће нам своја остварења различитих сензибилитета и поетика. Више о младим ауторима и њиховим делима, сазнаћемо кроз дијалоге модератора са студентима и члановима њихове ауторске екипе, са којима су сарађивали на реализацији својих испитних филмова.

У свакој емисији биће приказан један или два филма, а после пројекције ћемо чути и анализу еминентног госта-критичара. У првој сезони биће представљена класа филмске режије која је уписала ФДУ 2016. године и налази се пред реализацијом својих дипломских филмова, под будним оком ментора, професора Дарка Бајића.

Ментор професор Дарко Бајић / Фото РТС

У осам емисија, упознаћемо се са радовима младих нада српске кинематографије, Синишом Цветићем, Николом Стојановићем, Нином Огњановић, Бранком Андрићем, Давидом Јовановићем, Доротејом Ковачевић и Луком Михаиловићем.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)