ОДЛАЗАК ЛЕГЕНДЕ НОВИХ ФОСИЛА: Преминуо Рајко Дујмић

Новости онлине

уторак, 04. 08. 2020. у 14:47

ОДЛАЗАК ЛЕГЕНДЕ НОВИХ ФОСИЛА: Преминуо Рајко Дујмић

Рајко Дујмић

Након саобраћајне несреће у којој је задобио тешке повреде у Ријеци је умро легендарни композитор и музичар Рајко Дујмић.

Пре неколико дана Дујмић је са супругом боравио у њиховој викендици у Горском котару, између Загреба и Ријеке и отишао је у аутомобилу Волксваген Тигуан у Делнице да купи рођендански дар супрузи. Због велике брзине Дујмић је у месту Стари Лаз изгубио контролу над возилом и пао у провалију десетак метара дубоко. Добио је тешке повреде главе и био је прикључен на респиратор, али је подлегао озледама.

Дујмић је био вођа групе Нови Фосили, изузетно популарне у бившј Југославији, а њихови се хитови слушају и данас. У време док су свирали Нови фосили Дујмић је са њима радио на албумима који су продани у више од 500.000 примерака. Најпознатији хитови које је написао су ”Плава кошуља”, ”Тонка”, ”Кључ је испод отирача”, ”Шути мој ђечаче плави” и многи други. У међувремену је напустио Фосиле, па је чак водио спор смију ли користити то име за групу која више не делује у истом саставу.

Имао је проблема и са наркотицима и алкохолом, а због тога и због сумњи на породично насиље завршио је и у затвору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

grga

04.08.2020. 16:52

direktno iz gorskog kotara informacija za javnost: gosp.dujmic nije uleteo u provaliju, na jednoj vrlo blagoj i preglednoj krivini, u naselju stari laz, u smeru mrkoplja na usponu izleteo je iz krivine, udario u kameni rubnik i u sljivu. rubnik je polomio i slomio sljivu, nije pao u provaliju jer ga je zadrzalo grmlje i polomljena sljiva, vozilo je ostalo da visi na rubu puta, udario je glavom u sofersajbu, sto je vidljivo na snimkama vozila. krivina je blaga i pregledna i mora da je vozio veoma brzo, ali i da nije bio usredsredjen na cestu,a je li bio vezan?nazalost i neka pociva u miru!