ПОЧИЊЕ СНИМАЊЕ ЈОШ ЈЕДНЕ СЕРИЈЕ: Породични сукоби и драме Петровића и Ђорђевића

Ј. БАЊАНИН

25. 07. 2020. у 09:00

БРОЈ домаћих играних телевизијских пројеката се не смањује упркос тешком периоду епидемије вируса корона, али се због променљивих епидемиолошких околности продукције прилагођавају, смањују број људи на сетовима, одлажу почетак снимања.

ПОЧИЊЕ СНИМАЊЕ ЈОШ ЈЕДНЕ СЕРИЈЕ: Породични сукоби и драме Петровића и Ђорђевића

Фото: Архива/Промо

Тако продукцијска кућа Firefly брижљиво припрема серију "Калкански кругови" у режији Милана Караџића, а по сценарију Ђорђа Милосављевића. Први кадрови "Калканских кругова", како "ТВ новости" сазнају, са малим одлагањем, пашће почетком августа, а снимаће се десет недеља.


Редитељ Милан Караџић, који је режирао и серије "М(ј)ешовити брак", "Будва на пјену од мора", "Горчило", "Бисер Бојане", "Комшије" обилази објекте и локације у Аранђеловцу и околини где ће "Калкански кругови" већином бити снимљени. Има много посла, кратко нам објашњава Караџић, јер је серија врло захтевна и деликатна, а ако остваре оно што су замислили, биће то велика и сјајна ствар.

Фото: Архива/Промо

 

У десет епизода "Калканских кругова" распетљава се породична драма са елементима мистерије и трилера, која је смештена у руралну средину. Наиме, како сазнајемо, серија се бави односима између две важне породице за село Дол - Петровића и Ђорђевића. Историја сукоба двеју фамилија сеже све до почетка 20. века, али живописно село Дол вешто крије тајну чувану деценијама. Серија нас кроз флешбекове води на почетак прошлог столећа у тренутак који ће се показати као кључан за разрешење неких важних мотива ликова.

Фото: Архива/Промо

 

Пореклом из Дола је главни јунак серије Дејан, кога тумачи Војин Ћетковић. Како би одвојио ћерку од лошег друштва у Београду, Дејан одлучује да побегну из града и проблема са којима нису могли да се изборе. У селу пак откривају и део породичне историје коју су њихови преци желели да сакрију. Дејанову ћерку Миону игра млада Ивана Зечевић, коју смо запазили у серији "Група", где је дочарала лик Петре Милосављевић, која несмотрено улази у свет криминала.


Још један од важних ликова "Калканских кругова" је Дејанов стриц Велибор, кога портретише Жарко Лаушевић. Чим је стигао у Београд, како "ТВ новости" сазнају, Лаушевић је сео са сценаристом Ђорђем Милосављевићем и редитељем Миланом Караџићем да се договори о улози.

Фото: Архива/Промо

 

У глумачкој подели су и Весна Чипчић, која игра мајку једне од главних јунакиња, Наташа Нинковић, Нина Јанковић, као и подмладак Маја Шиповац, Павле Менсур, Филип Хајдуковић и многи други.

Фото: Архива/Промо

 

План је да се "Калкански кругови" емитују на "Телекомовом" каналу Суперстар на пролеће 2021. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)