ПРАВДАЊЕ ПОСЛЕ ПРОВОКАЦИЈЕ: Дуа Липа после свега тврди да је погрешно интерпетирана и да не шири мржњу

В.Н.

24. 07. 2020. у 06:51

НАКОН што је за викенд сипала бензин на веома опасну ватру, јер је питање Косова и Метохије болна тачка за Србију и неке балканске земље, делећи на друштвеним мрежама мапу такозване велике Албаније која обухвата делове Србије, Северне Македоније, Црне Горе, Албаније, Косова и Метохије, и северозапад Грчке, британска поп певачица Дуа Липа (24) се први пут огласила.

ПРАВДАЊЕ ПОСЛЕ ПРОВОКАЦИЈЕ: Дуа Липа после свега тврди да је погрешно интерпетирана и да не шири мржњу

Фото ЕПА

Покушала је да се оправда за ову опасну провокацију, због које се нашла на мети бројних критика и осуда да промовише ексктремистички и терористички пројекат "велике Албаније" и шири мржњу. У своју одбрану, критичарима је поручила да су погрешно интерпретирали њене речи.

- Намера мог претходног поста није била да изазове мржњу - написала је на друштвеним мрежама Липа. - Веома сам тужна и љута што је моја објава погрешно схваћена од стране неких група и појединаца који промовишту етничку раздвојеност, нешто што ја строго одбијам. Сваки пут кад објавим нешто о Косову, у коментарима настане хаос, чак и ако се ради о лепим стварима, као што су храна и музика и сусрећем се са снажним отпором према аутентичној албанској култури. Сви заслужујемо да будемо поносни на своје порекло, одакле год да смо. Само желим да моја земља буде представљена на мапи и да могу са поносом да причам о својим албанским коренима.
Да би најбоље било да Дуа Липа не говори о стварима у које се не разуме, показала јој је, још једном, Јелена Карлеуша.
- "Само сам желела да моја земља буде приказана на мапи!" Душо, наредни пут постави праву мапу, која не укључује територију четири различите државе, није тешко, заиста - одговорила јој је ЈК на објаву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)