ОД БЕОГРАД ДО САНКТ ПЕТЕРБУРГА: Сестре Гобовић путују светским стазама музике

Д. Цакић

24. 06. 2024. у 22:24

ПОСЛЕ великог београдског концерта који је одржан 20. маја у МТС дворани, сестре Гобовић су отпочеле велику концертну турнеју под називом "Лепота је у традицији".

ОД БЕОГРАД ДО САНКТ ПЕТЕРБУРГА: Сестре Гобовић путују светским стазама музике

Фото: Александар Јањанин

Две деценије песмом и музиком сестре Марина и Марија Гобовић негују српску баштину. Ове године добиле су велику част да наступају на фестивалу "ЕтоЕтно" у Русији. На овом фестивалу су се раније појавили и познати српски уметници попут Горана Бреговића и Емира Кустурице, који су симболи српске традиције.

Шести међународни фестивал етно музике "ЕтоЕтно" одржаће се 29. и 30. јуна 2024. године у Санкт Петербургу. Фестивал окупља музичаре из различитих земаља који представљају народне композиције у модерним аранжманима, комбинујући етно мотиве са различитим музичким стиловима. Санкт Петербург ће угостити уметнике из Србије, Кине, Јерменије, Грузије и других земаља, промовирајући етно музику и међукултурно разумевање.

Овим путем су се огласиле и Сестре Гобовић:

- Веома смо узбуђене због наступа на фестивалу “ЕтоЕтно” у Санкт Петербургу. Овај фестивал је за нас изузетна прилика да широм света представимо богатство српске традиције, након недавно одржаног великог београдског концерта у МТС дворани. Такође, имале смо част да одржимо два прелепа концерта - први у Будимпешти, а други на градском тргу у Пожаревцу 23. јуна. Радује нас што ћемо запевати и на сцени у Санкт Петербургу и бити део тог дивног догадјаја, јер верујемо да музика има ту моћ да спаја људе и културе. Наша највећа жеља је да кроз музику ширимо поруку мира и разумевања међу свим народима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АТЕНТАТ НА ДОНАЛДА ТРАМПА - СВИ ДЕТАЉИ: ФБИ саопштио да се напад се третира као потенцијални терористички чин (ФОТО/ВИДЕО)