У МТС ДВОРАНИ 31. МАЈА: Премијера филма "Бабарога" и Вече Стивена Кинга

Промо

29. 05. 2023. у 20:00

НА великом платну МТС Дворане 31. маја одржаће се премијера филма "Бабарога" (The Boogeyman) 20th Century Studios-a који је снимљен по мотивима истоимене приче Стивена Кинга, познатог америчког писца крими и хорор наслова.

У МТС ДВОРАНИ 31. МАЈА: Премијера филма Бабарога и Вече Стивена Кинга

Фото: Промо

Непосредно пред почетак филма, уз присуство редитеља и филмског критичара Игора Станојевића, новинарке Александре Богдановић и Ане Бабовић из Вулкан издаваштва, одржаће се панел дискусија праћена темом "Стивен Кинг од папира до платна".

Редитељ Роб Савиџ доноси у биоскопске сале филм о средњошколки Сејди Харпер и њеној млађој сестри Сојер које се суочавају са недавним губитком мајке, за шта не добијају пуну подршку свога оца Вила, терапеута који се носи и са сопственим болом.

Када се у њиховој кући неочекивано појави несрећни пацијент тражећи помоћ, за собом оставља застрашујућу натприродну појаву која трага за својим пленом.

Продуцент филма Шон Леви уједно и продуцента популарне серије "Stranger Things" истиче да се "свако у једном тренутку свог живота плашио страшног чудовишта у свом орману, а ова прича нам доноси чудовиште у орману." Сценариста Марк Хејман (Црни лабуд) наводи да је његов посао био да зарони још дубље у сценарио, како би се изградио лик митолошког и натприродног створења.

Истоимена прича Стивена Кинга по којој је снимљен најновији филм 20th Century студија први пут је објављена у магазину Cavalier 1973. године, а пет година касније нашла се као део култне Кингове збирке "Ноћна смена". Након успешних дела "Кери", "Исијавање" и "Упориште", објављена "Ноћна смена" представила је широј публици писца не само као творца хорор романа, већ и као врсног приповедача кратких прича. За разлику од филма где је представљено неколико ликова, у изворној причи, уз приказану натприродну појаву постоје још само два лика.

Главне улоге у филму поверене су глумцима Крису Месинију кога смо недавно могли да гледамо у филму "Air", уз Мета Дејмона и Бена Афлека, младој Софији Тачер познатој по улози у популарној серији Yellowjackets, као и једанаестогодишњој Вивјен Лајри Блер. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЕДАМДЕСЕТ ОДСТО СИРОВА ХРАНА Јелена Ђоковић: Постала веган из страха од болести, а то је најгори разлог