ДИЈАМАНТСКИ: Првих 43 године групе "Зана" (ВИДЕО)

Д. Цакић

24. 03. 2023. у 16:40

ЧЕТИРИ деценије каријере (прецизније - 43 године), 16 компакт дискова и 13 студијских албума уткано је у дијамантски бокс сет "Група Зана - 40 година са вама" који су Јелена и Зоран Живановић Жика представили јуче у клубу РТС-а.

ДИЈАМАНТСКИ: Првих 43 године групе Зана (ВИДЕО)

Фото: З. Јовановић Мачак

И чланови групе "Зана" били су изненађени када су се на почетку промоције на сцени појавили чланови студентског хора "КСТ-" који су отпевали стари хит "Младићу мој".

Јелена и Жика су добили Златну плочу "за 40 година успешне сарадње и укупан допринос музици" коју им је уручио уредник ПГП РТС, Марко Милутиновић.

Живановићи су желели посебно да се захвале покојној Марини Туцаковић, "њиховој, али и свачијој мами", како је Јелена назвала.

- Сусрет са Марином је судбински одредио и мој животни пут и пут бенда. Ово су првих 43 године, имамо лепе планове, само да нас здравље послужи. Зана није могла да опстане да није било добрих песама, не би успела. Добре песме су анулирале промене певачица - поручио је Жика.

- Овај бокс сет је један живот. То је једно срце, озбиљна емоција, и позитивна и негативна, ту је километража коју смо прошли свих деценија. На крају, ту је и моје одрастање и музичко обликовање. Цео живот је у тој малој кутији, што је помало и застрашујуће - додала је Јелена која је у дету са Бојаном Стаменов извела песму "Алхемичар" посвећену Марини Туцаковић.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МРТВА ЦЕЛА ПОРОДИЦА: Тела пронађена у стану - детаљи ужаса у Панчеву