"ПОКУШАЛА САМ ДВА ПУТА ДА УБИЈЕМ ОЦА" Језива исповест Ведране Рудан - "Била сам сва у крви и у стаклу"

Новости онлајн

11. 03. 2023. у 20:38

ХРВАТСКА књижевница Ведрана Рудан гостовала је у емисији „ТВ лица као сав нормалан свет“ и проговорила о болним тренуцима кроз које је пролазила те открила да је чак два пута покушала да убије оца.

ПОКУШАЛА САМ ДВА ПУТА ДА УБИЈЕМ ОЦА Језива исповест Ведране Рудан - Била сам сва у крви и у стаклу

Фото Танјуг

Ведрана је у својој исповести открила да је током другог покушаја да му одузме живот, њен отац једва остао жив.

- Покушала сам да убијем оца кад сам имала 15 година, али ми није успело. Покушала сам и са 20, али је једва остао жив. Он је мене ухватио, ја сам имала 21 годину, дипломирала сам и радила. Била сам нормална жена. Тада су се носиле мини сукње, па су онда преко ноћи дошле у моду макси сукње. Ја сам као и свака млада девојка пратила моду. Онда сам бацила мини сукњу и навукла макси - започела је причу Ведрана.

- Онда је он дошао у нашу кухињу, простачки ме је одмерио и каже ми "јуче си била к*рва, а данас си часна сестра, одлучи се". Ја му на то одговорила "не с*ри". То је био први пут да сам у животу дигла тон на оца. Он, дивљак, мени коментарише сукњу коју сам сама купила. Он је тада пришао мени, зграбио ме за одећу и бацио у стаклени ормар. Била сам сва у крви и стаклу. Мајка се тресла. У том моменту сам узела шерпу пуну гулаша и бацила му је у главу. Он се некако одмакао, био је сав у крви, мајка је скоро умрла. Ја сам га хтела убити. Одвела га је онда мајка доктору, зкрпао му је ране и након тога се вратио у своју кафану и рекао конобарици да сам га хтела убити. Конобарица му је тад рекла, а шта је до сад чекала. Тада сам отишла од куће у намери да се више никада не вратим - испричала је Ведрана.

Када јој је отац умро, каже да није осетила тугу.

- Када ми је умро отац себи сам рекла бар сузу пусти, и заиста сам једно две, три сузе извукла из себе. Тада сам рекла себи, то смеће ти је толико зла учинио, какве сузе. Ођ*би оца - испричала је Ведрана Рудан.

Истиче и да је имала јако несрећно детињство, али истиче да је управо због тога данас јака као што јесте.

- Детињство ми је било тешко, али ми је дало снагу да презирем људе док се не догоди супротно. То је оно што мене чини јаком, то ми је усадио отац који је презирао људе, па тако и мене. Млатио је мене, мајку и сестру. Баку није, јер је она била снажна особа. Презирем људе, док не откријем некога ко ми се свиђа, а онда га черечим до смрти и тражим у њему мане. Не верујем апсолутно никоме, не може ме завести ни освојити нико. На пола прстију једне руке могу набројати људе које волим. Све друге испитујем, сваки дан су ми на столу за сецирање. Тешко је живети са тим, било би боље да сам опуштенија, али нисам - каже Ведрана Рудан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ИБРАХИМОВИЋЕВ ЈЕЛОВНИК: Како Златан и у петој деценији изгледа као младић