БИСЕР СА ДОЈРАНА ОПЧИНИО ЦЕО БАЛКАН: Добрили Ивановској Чабрић (95) два златна микрофона у "Никад није касно"

В. М. П.

09. 12. 2022. у 12:21

БИСЕР дојрански, како зову Добрилу Ивановску Чабрић (95), постала је и бисер балкански захваљујући музичком шоу-програму "Никад није касно", где је бриљантним наступима освојила публику и на крају такмичења добила две награде - два "Златна микрофона".

БИСЕР СА ДОЈРАНА ОПЧИНИО ЦЕО БАЛКАН: Добрили Ивановској Чабрић (95) два златна микрофона у Никад није касно

Фото Милан Јелић

Доби, како је зову најближи, каријеру је почела 1946. године у Македонском народном театру у Скопљу и до 1957. одиграла је 29 улога. Исте године добила је ангажман у Позоришту на Теразијама у Београду, а гледаоце је 1963. опчинила улогом Мале Раке у оперети "Хавајски цвет". После 18 година стажа стекла је право да буде слободан уметник и наставила певачку каријеру. Као чланица квинтета, квартета и трија, са којима је наступала у Атини и Бугарској, а у дуету "Нанос" је провела 12 година и гостовала по целом свету, снимивши безброј плоча и документараца. Наставила је сама 1973. и обновила све уговоре по светским метрополама, попут Њујорка, Торонта, Монтреала, Париза, Милана и Ђенове, а најдуже времена провела је у тадашњем Совјетском Савезу, као гошћа ансамбла "Дијело". Доби је и данас пуна ведрине и оптимизма, а омиљена је и у друштву младих. Управо од млађих нараштаја добија снагу и одржава виталност, па у 95. години још вози ауто. Што се глуме тиче, она је са 85 година одиграла монодраму "Госпођица Маргарида" у Македонском народном театру, освојивши награду на међународном фестивалу у Битољу. И даље има велике планове - да од своје књиге направи монодраму и организује свој концерт.

 

ПЕВАЋУ ДО 130. ГОДИНЕ

- Моја девиза је живи сваки дан као да ти је рођендан - рекла је, за "Новости", Добрила Ивановска Чабрић. - Увек сам задовољна, немам стресове јер сам окружена правим и искреним пријатељима. То је рецепт за дуг живот. Певаћу до 130. године, па онда нек умре ко хоће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!