ЕУТАНАЗИЈА УЖИВО У МОДНОЈ ЛЕПОТИ: Канадска кућа одеће "Симонс" злоупотребљава смрт у новом троминутном промо-филму

К. ЛАЛИЋ-СПИРКОВИЋ

01. 12. 2022. у 05:00

ПРВО "Баленсијага", где је секс са децом "шик", мада "мало садо-мазо упакован", а сада канадска модна компанија "Симонс" дрма глобалне модне писте троминутним промо-филмом "Све је лепота" о планираном, асистираном самоубиству Џенифер Хеч?!

ЕУТАНАЗИЈА УЖИВО У МОДНОЈ ЛЕПОТИ: Канадска кућа одеће Симонс злоупотребљава смрт у новом троминутном промо-филму

Фото Јутјуб принтскрин/La Maison Simons

У филму жена, која у последњим данима живота на себи има одевне предмете канадских дизајнера, поручује: "Еутаназија је лепа ако сте обучени код 'Симонса'."

У међувремену, Канадска радиодифузна корпорација је потврдила да је "37-годишњакиња умрла 23. октобра користивши медицинску помоћ при умирању, јер није могла да се носи са својом дијагнозом Елерс-Данлос синдрома, наследним поремећајем синтезе колагена, непознатог узрока.

Цела ова бизарна, али и трагична прича о моди и смрти наводно је требало да гради "људске везе" и одражава "вредности", саопштили су продавци моде.

- Чак и сада, док тражим помоћ да окончам свој живот, има толико лепоте - приповеда Хечова у видеу продавца одеће.

Извршни директор модног бренда Петер Симонс отишао је преко сваке границе када је навео шта их је инспирисало да ходају по ивици закона, етике, живота и смрти:

- Научене лекције и тешкоће изазване пандемијом короне. Стварно смо осетили, после свега кроз шта смо прошли у последње две године, потребу да урадимо пројекат који је мање комерцијално оријентисан, а више фокусиран на инспирацију и вредности које су нам драге.

Фото Јутјуб принтскрин/La Maison Simons

Аутор ревије Америкен конзервативс Род Дрир оцењује да се овакви морални суноврати цивилизацији нису догађали ни у касном периоду Римског царства.

- Култура која велича смрт, каква је ова наша, изгубила је своју колективну вољу да живи.

Неће преживети - закључује Дрир.

У међувремену, многи гледаоци су оглас назвали "бесмисленим", уз упозорења да ће тај метод канадске власти наметнути људима који су превише сиромашни да плате своје медицинске рачуне.

Фото Јутјуб принтскрин/La Maison Simons

Контроверза у вези са прописима о еутаназији у тој земљи ескалирала је 2021. године, када је Канада усвојила нацрт закона Ц-7, уносећи неколико кључних измена у захтеве процедуре. Нови закон је избрисао заштитну меру која је прописивала да људи који траже асистирано самоубиство имају терминалну болест. Од следеће године, Канада ће дозволити и појединцима који пате од менталних болести да траже еутаназију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

Коментари (0)

ЈЕДАН ПАПА ЈЕ БИО СРБИН Звали га гвоздени и задужио је Рим