ЧЕТИРИ ДАНА ДОБРОГ ЗВУКА У СНП: Најављен Новосадски џез фестивал, део програма Европске престонице културе

С. Б.

18. 10. 2022. у 17:04

ОВОГОДИШЊИ Новосадски џез фестивал, као саставни део програмског лука Европске престонице културе, „Друга Европа“, биће одржан од 16. до 19. новембра на сцени „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта.

ЧЕТИРИ ДАНА ДОБРОГ ЗВУКА У СНП: Најављен Новосадски џез фестивал, део програма Европске престонице културе

С.Б.

То су данас у разговору са новинарима потврдили Витомир Симурдић, селектор, Мина Кочић и Миљана Козаров, продуценти манифестације, на којој ће у четири фестивалске вечери бити одржано осам концерата.

- Фестивал ће отворити Биг бенд РТС на челу са Стјепком Гутом, као трибјут ту Тед Џонс, што ће бити прворазредни наступ, с обзиром на то да захтевне аранжмане ретко ко у Европи ради. Исто вече наступиће и једанаесточлани састав Владимира Николова, композитора, диригента и гитаристе- каже Симурдић.

Друге фестивалске вечери је концерт трубача из Норвешке, Нилса Петера Молвајера, који је пре три и по деценије као млад уметник наступао на Новосадском џез фестивалу, а овај пут долази, како организатори истичу, као најзанимљивија појава евро-џеза. За њим следи наступ октета Јована Маљоковића, појачан камерним оркестром Роберта Лакатоша.

Квартет Јана Фечана, саксофонисте из Чешке отвориће треће фестивалско вече на којем ће такође новосадски пијаниста, Александар Узелац са својим триом, представити нови албум. То вече затвориће трио Владимира Самарџића са гитаристом, Ненадом Гајином и миљеником новосадске публике, бубњарем, Владимиром Констатиновићем.

Завршно вече на програму је концерт саксофонисте Чика Фримена са његовим Егзотика триом.

Улазнице за Новосадски џез фестивал су од данас у продаји, па тако карта за концерт кошта 700 динара, дневна карта 1.000 динара а комплет за цео фестивал, 2.500 динара.

БОНУС ВИДЕО - ЛЕГЕНДА О ЏЕНИС ЏОПЛИН: Њена популарност не јењава


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДАНАС ЈЕ ЗНАЧАЈАН ДРЖАВНИК И ПРИЈАТЕЉ СРБИЈЕ: Препознајете ли политичара на слици из младости?