И ДЕЈАН И БОШКОВИЋ ВОЛЕ ДА ПОБЕЂУЈУ: Раде Маричић о улогама у серијама "Од јутра до сутра" и "Бележница 2"

Марина ЈУНГИЋ МИЛОШЕВИЋ

09. 08. 2022. у 09:12

ТАЛЕНТОВАНИ млади глумац Раде Маричић ових дана спрема се за одлазак на одмор, будући да је донедавно паралелно снимао нову серију и другу сезону "Бележнице професора Мишковића".

И ДЕЈАН И БОШКОВИЋ ВОЛЕ ДА ПОБЕЂУЈУ: Раде Маричић о улогама у серијама Од јутра до сутра и Бележница 2

Фото: В. Данилов

Радио је, како каже, од јутра до сутра. Управо тако гласи и наслов теленовеле, заједничког пројекта ТВ Прва и "Смарт продукције", на чије се снимање враћа већ у септембру, када почиње и емитовање.

- Прво идем код мојих у Бечеј, да се мало одморим од Београда, а затим ћу вероватно отићи на неку нашу планину - почиње разговор, за "Новости", шармантни глумац који је још као студент на новосадској Академији уметности заиграо у "Јунацима нашег доба" (Срђан) Синише Павића, а затим наставио да ниже улогу за улогом.

- Када читам сценарио, прво уочавам сличности и разлике које имам с ликом који тумачим, како бих могао да га разумем. У серији "Од јутра до сутра", играм телевизијског репортера Дејана Мијића, који има амбиције да постане нешто много више, јер сматра да то заслужује. Завршио је факултет као сјајан студент, али стално му измиче позиција или признање које би требало да добије. Свестан је колико вреди, али увек је ниподаштаван, јер је неко други био у првом плану, а не он. Зато Дејан постаје човек који не бира средства како би дошао до циља. Пошто потиче из породице у којој су односи засновани на љубави и поштовању, те вредности на којима је одрастао враћају га на прави пут. Породица је његово сидро, да зна шта је исправно и морално, а шта није. Ипак, биће растрзан између жеље да буде оно што му никако не полази за руком и дилеме да ли неке ствари треба да уради или не.

Паралелно са овом теленовелом (редитељи Михаило Вукобратовић, Станко Милошевић и Александра Елчић Челановић), Маричић је снимао и "Бележницу 2", засновану на истоименом роману Ратка Дмитровића, чији сценарио потписује Коста Пешевски, а режију Мирослав Лекић.

- Играм младог дебеовца Бошковића, кога у зрелијим годинама тумачи Александар Срећковић Кубура. У првој сезони, Бошковић је почео као приправник, па је дошао до више позиције, док је у другој, његов лик много више заступљен. Сада је десет година старији и налази се на изузетно високој функцији у Државној безбедности. Добио је велика овлашћења и огромну моћ.

Наш саговорник нам на крају разговора открива да ова два, наизглед различита лика, имају и неке сличности.

- И Дејан и Бошковић воле да побеђују. У мају сам кренуо на часове у студио глуме (International acting studio), где предаје Адам Давенпорт. Једном недељно добијамо монологе и сцене са партнерима. Према техници глуме коју тамо усавршавамо, једини начин да се гледаоци повежу са ликом у филму или серији јесте да он има неки циљ и да тежи томе да победи у нечему. Људи желе да гледају победнике.

ДЕЛИМ КАДАР СА
ВЕСНОМ СТАНКОВИЋ,
БОРОМ НЕНИЋЕМ...

САПУНИЦА "Од јутра до сутра", која описује два живота телевизијских људи, српска је верзија популарне аргентинске теленовеле "Успешни Пелсови" (2009).

- Сценаристкиња Даница Николић је вешто прилагодила текст сценарија нашем менталитету. Највише заједничких сцена имам са Весном Станковић, Бором Ненићем и Мином Ненадовић, који играју Дејанове родитеље и сестру. Делим кадар и са Иваном Дудић (ТВ звезда Срна), Ивом Штрљић (Лили) и другима - каже Раде Маричић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

Коментари (0)

ОБИЧАЈИ И ВЕРОВАЊА НА СВЕТОГ САВУ: Једну боју не треба носити, шта треба да ураде деца и шта значи ако загрми