СТОЈЕЋЕ ОВАЦИЈЕ ЗА УМЕТНИЦУ: Певачица народне музике Јасна Кочијашевић после 25-годишње паузе објавила албум "Увек иста" са 10 песама

В. ПАНТЕЛИЋ

29. 06. 2022. у 06:10

ПОСЛЕ дискографске паузе дуге четврт века, певачица изворне и компоноване народне музике Јасна Кочијашевић (71) вратила се на естрадну сцену са албумом "Увек иста".

СТОЈЕЋЕ ОВАЦИЈЕ ЗА УМЕТНИЦУ: Певачица народне музике Јасна Кочијашевић после 25-годишње паузе објавила албум Увек иста са 10 песама

Другарице Јасна и Гоца Стојићевић, Фото Игор Маринковић

Промоција албума, иначе прва у Јасниној каријери која траје дуже од 50 година, уприличена је у београдском ресторану "Нота", а славље су јој увеличале колеге - супруг, такође певач народне музике Драгослав Михајловић Канаринац, син Милош који је био продуцент и текстописац, Зорица Брунцлик, Снежана Ђуришић, Ана Бекута, Гордана Стојићевић, Љубиша Павковић, Мирољуб Аранђеловић Кемиш, Миша Мијатовић, Славко Бањац, Бане Мојићевић...

Слављеница се, најпре, од срца захвалила свима који су дошли да јој увеличају прву промоцију, а на њене речи све присутне певачице и музичари су јој приредили стојеће овације.

- На диску је 10 песама, пет је новокомпонованих - рекла је Кочијашевићева.

- Мој син Милош Михајловић је компоновао три песме и написао текстове за њих. Супруг Драгослав Михајловић Канаринац ми је дао песму "За наше венчање", насталу давних година када смо почели да се забављамо, док ми је пету композицију поклонио наш пријатељ Александар Фута Радуловић. Нажалост, наша драга Марина Туцаковић није стигла да напише текст за њу, па је Милош и за ту песму написао речи. Осталих пет песама су изворне, које сам раније снимила за Радио Београд, а сада сам их, за ову прилику, препевала. Све је снимљено у студију и у продукцији Аце Софронијевића. Надам се да ће неке од ових песама остати и опстати.

Јаснин албум "Увек иста" је прво издање Софронијевићеве продукцијске куће "АС студиотон". Популарни хармоникаш признао је да одавно није имао трему, упркос томе што је већ годинама у послу, као сада:

- Скоро нисам био овако узбуђен. Цео живот, од оног дечкића који је носио хармонику на час музичког, до првог оркестра и културно-уметничког друштва, имао сам част да учим од великих уметника. Хвала вам пријатељи што сте ми показали пут и велико хвала мом учитељу Љубиши Павковићу који је вечерас са нама. Људи, ми смо направили озбиљан креативни тим и желимо да се бавимо музичком продукцијом на поштен начин. Бавићемо се садржајима какав је Јаснин албум, али и оним чега више нема. А нема више народне музике да се објављује, да се пласира. Кажу, није комерцијално, а ја баш мислим да јесте, и да смо тек почели да правимо једну квалитетну музичку причу.

Јасна је, онда, уживо извела неколико песама, а премијерно је приказан и спот за нову нумеру "Калдрма", награђен громогласним аплаузом. На питање да ли јој је сада, када види колико људи јој је дошло на промоцију, жао што раније није снимила албум, певачица је рекла:

- Сама сам крива за вишедеценијску паузу, али, када неко добро пева, а себе сматрам таквом певачицом, може да направи не знам колико дугу паузу, али када се стекну прави услови, добре песме, продукција и подршка оркестра Аце Софронијевића, то би требало да уроди добрим резултатом. Публика и време покажу да ли вредите. Негде сам прочитала нешто веома паметно - не можеш бити ако ниси, ни престати ако јеси. Млађим колегама бих саветовала да раде поштено, буду професионалци, да не отаљавају посао и не трче за новцем и славом, јер то само дође.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КВАЛИТЕТАН И САДРЖАЈАН ХОТЕЛ У ЦЕНТРУ ХУРГАДЕ: Одличан избор за одмор активних породица