АЛБУМ ПОСЛЕ СМРТИ: Постхумно објављено последње ремек-дело музичара Драшка Драка Никодијевића

С. М.

24. 05. 2022. у 13:17

НЕПУНИХ годину дана пошто је преминуо, Драшко Драк Никодијевић, један од родоначелника домаћег психоделичног рока, изашао је први албум његовог White Rabbit banda, "Ек-А-Татва". Тако је постхумно објављено последње ремек-дело басисте и певача некада култне београдске групе "Игра стаклених перли" са којом је наступао широм бивше Југославије.

АЛБУМ ПОСЛЕ СМРТИ: Постхумно објављено последње ремек-дело музичара Драшка Драка Никодијевића

Фото Принт-скрин/Јутјуб

После деценије живота у Америци, Никодијевић се вратио у Србију, поново окупио "Перле", а онда и White Rabbit band.

"Крчкање" албума трајало је неколико година и коначно је снимљен у студију бубњара групе "ЗАА" Златка Петковића у Макрешану крај Крушевца:

- Пролазио сам кроз један од најтежих периода у свом животу, што је оставило трага на албуму, нарочито на траци "Фрозен". Тешко је стварати када си у стању добоке депресије, али ми је тада снимање албума било као борба за голи живот - говорио је Драшко. - Ако одустанем од снимања, потонућу. И после више од године дана рада са Златком, албум је коначно био готов. Он га је испродуцирао, па сам тако готов албум однео назад у Београд код Декија Растадроида да га чује - говорио је Драшко.

О завршној фази албума Иван Станимировић Ризингер, Драшков пријатељ, рок новинар и музички уредник говори као о кармичком тренутку.

- Судбина је хтела да чудесни продуцент овог издања Дејан Станисављевић Растадроид, финалне миксеве спремне за објављивање датира на јун месец - каже Иван. - Драк их је тада преслушао и био коначно потпуно задовољан првим правим, потпуно заокруженим албумом у каријери White Rabbit band-а, која се протезала 40 година. Ово је тужна годишњица бајке чији је главни јунак отишао - каже Иван.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОДУШЕВЉЕНА: Венус послала поруку Нолетовим клинцима (ФОТО)