ЖЕНЕ ЛУДЕЛЕ ЗА ЊИМ 90-ИХ, УМАЛО УМРО У РИЈАЛИТИЈУ: Игор Старовић са "Дивљим кестеном" харао Југославијом, а онда се потпуно повукао

Novosti online

17. 05. 2022. у 16:42

ФРОНТМЕН популарне групе "Дивљи кестен" Игор Старовић преминуо је данас, после краће болести, у 56. години - потврђено је "Новостима" у породици.

ЖЕНЕ ЛУДЕЛЕ ЗА ЊИМ 90-ИХ, УМАЛО УМРО У РИЈАЛИТИЈУ: Игор Старовић са Дивљим кестеном харао Југославијом, а онда се потпуно повукао

Фото: Архива Новости/sarics

Током деведесетих година прошлог века група “Дивљи кестен” је харала домаћом сценом, а певач Игор Старовић је муњевитом брзином постао велики миљеник жена. Група је настала у јесен 1992. године, у ратној, леденој и санкцијама погођеној Србији и Црној Гори тада, а људи који су тражили бег од стварности слушали су њихове чувене хитове као што су "Кристина", "Гори, гори", "Рођендан", "Сврати понекад".

- Вративши се са студија из иностранства, осетио сам снажну потребу да окупим групу другара и реализујемо давнашњу жељу да направимо бенд. Недуго затим придржио нам се и клавијатуриста, у то време избеглица из ратног Сарајева и група се “комплетирала” у четворку - описао је фронтмен ове групе у једном интервју и додао:

- Наступамо као специјални гости на повратничком концерту Лепе Брене на Ташу и тада постајемо део екипе и гости на огромној турнеји Драгане Мирковић. Напомињем да је то било време када се форсирала и била емитована 1999. године искључиво народна и турбофолк музика, тако да је било нормално да ко изводи поп или денс музику наступа са великим “народњачким” звездама тог времена (ТАП 011, Кнез, Иван, Др Иггy, ми итд.). Ту бенд добија велико искуство свирања пред огромним бројем људи, као и прилику да нас виде у огромном броју градова, земаља и континената. Та чињеница је била пресудна да се већ крајем 1995. године одлучимо и за организовање наше прве самосталне турнеје која пролази одлично. Следи велики број награда, признања, ређају се спотови, ТВ наступи, снимамо и други самостални ТВ Постер за РТС и на лето први пут наступамо у највећим препуним баштама на Словенској плажи у Будви (што ћемо радити сваког лета по три месеца свако вече, шеснаест наредних година) - изјавио је Игор пре неколико година.

Све што је лепо има краја, тако након тешких дана на самом почетку 21. века долази до тренутка када чланови бенда Игор Старовић, Бобан Филиповић, Вања Пилиовић, Срђан Симић, Радомир Марић одлучују да се разиђу.

- Почетком 2002. године долази до размимоилажења унутар бенда, пре свега око музичког правца у ком би требало да наставимо и група се разилази након десет година, заиста фуриозног темпа. Стварати емотивну музику и стихове у бескрајно турбулентним временима, са чак неколико ужасних ратова у окружењу, бомбардовањем, санкцијама, сматрам данас једним од највећих постигнућа из тог времена, а интимно највећу мешавину среће и поноса представља чињеница да не прође концерт, а да ми не приђе нека девојка, жена и каже: “Драго ми је ја сам Кристина, Наташа, Ивана, ја сам добила име по вашој песми”. Патетично, али мени непроцењиво. Након 2002. године, радим на стварању првог самосталног ЦД-а и 2004. године излази “Ујед за душу” (БК соунд), са десет нових песама - описао је овај моменат Игор у једном разговору пре неколико година.

Убрзо након тога, Игор није желео да се појављује у јавности. У тим тренуцима фронтмен је желео да настави да се бави музиком и почиње самомосталну каријеру, али ми ни то није пошло од руке. Издао је још један албум на којем су се налазили сви хитови групе, а потом се повукао у тоталну илегалу.

- Па, сасвим сигурно подоста тога у мом интимном животу и није за широке масе, задржавам ту привилегију као и свако од нас, зар не? Велики сам љубитељ природе и свакако ћу једном завршити у некој планинској брвнари, нисам баш претерано “урбан” лик (кроз смех). Као што сам потпуно сигуран да још увек нисам написао најбољу песму, тако и упорно трагам за љубављу - описао је ону другу страну себе коју јавност није имала прилике да упозна.

Изненада одлучује да се окуша у ријалити програму и 2013. године учестовао је у ријалитију “Фарма”. Ипак, његов боравак на имању изненада је прекинут пошто је певачу позлило и хитно је хоспитализован. Сумњало се на неуролошке проблеме, али анализе нису откриле шта се тачно десило. Имао је и сломљена ребра након што му је други фармер Един Шкорић указао прву помоћ. Занимљиво је да је Игор у то време био верен балерином Јеленом Милошевић, која је учествовала у ријалитију “Фарма” 2015. године, током којег је била веома блиска са Кристијаном Голубовићем. Мало је познато да је завршио археологију на Филозофском факултету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВОДИТЕЉУ ПРЕМИНУЛА СУПРУГА: Отишла је моја жена и мама мог сина, оставила нас је у тмини времена