МОЛДАВИЈА ПОКРАДЕНА: Откривена превара, 12 бодова од Румуније отишло Украјинцима

Срна

16. 05. 2022. у 16:11

ЕВРОПСКА радиодифузна унија /ЕРУ/ другачије је распоредила поене које су румунски чланови жирија доделили учесницима "Евровизије", па је тако Украјина, уместо Молдавије, добила максималан број поена од Румуније, саопштио је румунски јавни медијски сервис ТВР.

МОЛДАВИЈА ПОКРАДЕНА: Откривена превара, 12 бодова од Румуније отишло Украјинцима

Фото: Twitter printscreen/Eurovision

ЕРУ је саопштила да је из такмичења искључила жири шест земаља пред саопштавање резултата гласања, позивајући се на "неправилну шему за гласање", али није навела о којим државама је реч.

Када је било време да се саопшти резултат гласања румунских чланова жирија, представница Румуније Еда Маркус није се појавила у телевизијском преносу.

- Били смо изненађени када смо открили да се гласање румунског жирија није урачунало у коначан резултат. Организатори су другачије поделили бодове учесницима финала у име наше земље. Наглашавамо да је румунски жири одлучио да максималан број поена додели представницима Молдавије - истиче се у саопштењу румунске телевизије.

У саопштењу је наглашено да ни жири нити представници ТВР након другог полуфинала нису обавештени о сумњама у вези са гласањем из Румуније, што наговештава да су правила промењена током такмичења, а да учесници нису унапред обавештени, пренео је "Спутњик".

Молдавија је услед измена у гласању остала без поена из Румуније. ТВР је затражио од организатора "Евровизије" да појасни разлоге зашто су резултати гласања у Румунији промењени на "нетранспарентан начин".

На овогодишњој "Евровизији" у Торину у суботу, 14. маја, победила је украјинска група "Калуш оркестра". Украјина је након гласања жирија и јавности освојила 631 поен, док је представник Велике Британије Сем Рајдер освојио друго место са 466 бодова. 

БОНУС ВИДЕО: УВЕК ИСПРЕД ДРУГИХ: Прослављен други рођендан "Магазина Новости"


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

РЕТКО ГА ВИЂАМО: Ана Ивановић објавила слику са оцем - уз емотивну поруку за рођендан (ФОТО)