ОБЛАЧИО ЈЕ ЛЕЈДИ ГАГУ, БЈОНСЕ, КИМ КАРДАШИЈАН: Преминуо Тијери Муглер, познати модни креатор

Novosti online

24. 01. 2022. у 23:15

МАНФРЕД Тијери Муглер, француски модни дизајнер, креативни директор и креативни саветник модне куће „Муглер“, преминуо је у 74. години.

ОБЛАЧИО ЈЕ ЛЕЈДИ ГАГУ, БЈОНСЕ, КИМ КАРДАШИЈАН: Преминуо Тијери Муглер, познати модни креатор

Фото: Принтскрин

 Седамдесетих година прошлог века, по оснивању своје модне куће, Муглер постаје препознатљив због свог авангардног, архитектонског, хиперженственог и позоришног приступа високој моди.

Манфред Тијери Муглер је на почетку своје каријере дизајнирао препознатљив и упечатљив изглед Грејс Џонс, Дејвида Боувија и Дајане Рос, као и одевне комбинације за музички спот Џорџа Мајкла Ту фанки, а пре свега хаљину Деми Мур из филма Непристојна понуда из 1993. године, која је добила епитет „најпознатије хаљине деведесетих“.

Истовремено је лансирао и парфем Ејнџел (Angel), који је постао један од најпродаванијих парфема 20. века.

У каснијим годинама, Муглеров винтиџ дизајн је доживео значајан препород међу славним личностима, укључујући Лејди Гагу, која носи његов модел у музичком споту за песму Телефон, и Карди Би, која је постала његова блиска пријатељица и врло често је носила његове винтиџ креације како на црвеном тепиху, тако и у музичким спотовима.

Такође је дизајнирао костиме за Бјонсе и њену светску турнеју и тако је његов бренд постао један од најпожељнијих луксузних брендова за потрошаче генерације Зет, према истраживању Тинејџ Вога.

Године 2019. направио је једнократни дизајн за Ким Кардашијан који ће носити на Мет Гала догађају. Исте године Музеј лепих уметности у Монтреалу (ММФА) покренуо је изложбу "Thierry Mugler: Couturissime" посвећену њему.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу