ЖЕЛИМ ЦРНОГОРСКО ДРЖАВЉАНСТВО: Глумица Весна Пећанац обавестила председника Скупштине Црне Горе да прихвата позив

В. К.

19. 01. 2022. у 23:01

ИСТАКНУТА глумица Весна Пећанац (74), удовица легендарног филмског редитеља Живка Николића, дала је писану сагласност да председник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић упути предлог да она добије црногорско држављанство.

ЖЕЛИМ ЦРНОГОРСКО ДРЖАВЉАНСТВО: Глумица Весна Пећанац обавестила председника Скупштине Црне Горе да прихвата позив

Фото И. Маринковић

- Са великим задовољством ћу, у најкраћем могућем року, покренути процедуру којом ћемо се, као држава и друшво, одужити госпођи Пећанац и њеној породици на свему што су урадили за нашу културу - саопштио је Бечић.

Судбина глумице која је најпознатије улоге одиграла у мужевљевим филмовима "Лепота порока" и "Чудо невиђено", као и у серији "Ђекна још није умрла, а ка' ће нез знамо", а данас је редовни корисник Народне кухиње Верског добротворног старатељства у Београду, потресла је бројне поштоваоце удовице великана црногорске и југословенске кинематографије Живка Николића, колеге глумце, политичаре, обичне грађане. Први човек Никшића Марко Ковачевић казао је да, уколико Весна Пећанац жели, Општина Никшић је спремна да јој помогне.

- Када добије држављанство Црне Горе, врата општине ће бити отворена за њу - каже Ковачевић. - Ако жели да живи у нашем граду, ми ћемо се потрудити сви заједно да то буде живот достојан човека. Уколико би се сви сагласили и створили неопходни услови, Општина Никшић подржала би и обнову породичне куће Живка Николића у оближњим Озринићима. Ми бисмо свакако желели да у Никшићу постоји један кутак који би се бавио каријерама Весне Пећанац и Живка Николића. Ове године обновићемо и улицу која носи његово име - каже Ковачевић.

Иницијатор целе акције је Милан Кнежевић, један од лидера Демократског фронта, који је шефу парламента упутио иницијативу за доделу црногорског држављанства Весни Пећанац, након чега је уследио позитиван одговор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)