МИЛАН МАРИЋ ИГРА ЖАРКА ЛАУШЕВИЋА: Снима се серија о кобној ноћи и робији популарног глумца (ФОТО)

Novosti online

18. 01. 2022. у 21:45

НА пролеће почиње снимање серије "Пад", настале по књизи "Година прође, дан никад" Жарка Лаушевића, а славног драмског уметника играће Милан Марић.

МИЛАН МАРИЋ ИГРА ЖАРКА ЛАУШЕВИЋА: Снима се серија о кобној ноћи и робији популарног глумца (ФОТО)

Фото: В. Данилов/Инстаграм

У опцији за главну улогу је било неколико глумаца, а најозбиљнији конкурент Марићу за ролу Жарка Лаушевића био је Милош Биковић. Серија ће имати осам епизода, сценарио потписују Бојан Вулетић и Петар Михајловић, а режију Вулетић, који је с "Фајерфлај продукцијом" већ радио "Породицу", која говори о хапшењу Слободана Милошевића.

- Нова серија у продукцији Фајерфлаја под називом 'Пад' настаје по мотивима књиге Жарка Лаушевића 'Година прође, дан никад'. Мотиви из његове књиге послужиће да опишемо једно време, почетак рата у бившој Југославији, сиромаштво и изолацију кроз трагичну судбину најпознатијег југословенског глумца. Сценарио није само преписана књига већ су сценаристи слободно интерпретирали одређене делове, обогаћујући га ликовима и догађајима који не постоје у самој аутобиографији - рекао је Вулетић.

Млади редитељ је већ с Марићем сарађивао на серији "Породица", где је глумац играо Чедомира Јовановића, а сада појашњава како је дошло до нове сарадње.

- Улогу познатог југословенског глумца који се налази на врхунцу каријере, али који сплетом трагичних околности убија два младића и рањава трећег играће наш тренутно најбољи глумац млађе генерације Милан Марић. Он је био логичан избор не само због фантастичне сарадње на серији 'Породица' већ и због снажне емотивне слојевитости, коју само он може да подари овако комплексном лику.

- Серија ће бити снажна посвета глуми и глумцима на овом нашем поднебљу, али ће се такође бавити темама карактеристичним за трагично време деведесетих година у бившој Југославији: Како једно трагично време утиче на судбину обичних људи? Како стваралачка, уметничка енергија може постати деструктивна и рушилачка? Шта је то што нас тера у деструкцију? То су само неке од веома комплексних и изазовних тема којима ћемо се бавити у новој серији 'Пад.

Глумац Жарко Лаушевић пре десет година написао је књигу "Година прође, дан никад", у којој је описао шта се све дешавало кобне ноћи 31. јула 1993. године, када је усмртио двојицу момака, а једног ранио. У јавности се од тада много пута спекулисало како ће се по овој књизи направити филм и серија, међутим, тек сада је дошао тај тренутак. Права за екранизацију је продао пре више од годину дана продукцијској кући која потписује успешне серијале "Тајкун", "Мочвара", "Клан","Калкански кругови", "Феликс", "Црна свадба" и "Чудне љубави".

БОНУС ВИДЕО -Какав је био Драган Николић - Господин мангуп?

(Курир)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРОМЕНИО СЕ: Како данас изгледа РАДАШИН из Великог брата (ВИДЕО)