ОТПЕВАО ХИМНУ КРАЈИШНИКА: Данас сахрана певача Јовице Пуповца

В. Н.

19. 01. 2022. у 09:24

ДАНАС ће на Новом бежанијском гробљу у Београду бити сахрањен познати певач крајишких песама и први глас крајишке групе "Тромеђа No1", Јовица Пуповац (на слици у средини), који је преминуо у једној београдској болници после кратке и тешке болести.

ОТПЕВАО ХИМНУ КРАЈИШНИКА: Данас сахрана певача Јовице Пуповца

Фото Приватна архива

Пуповац је давне 1988. са тадашњом певачком групом "Тромеђа" снимио чувени крајишки хит "Нема раја без родног краја", на текст Баје Малог Книнџе, који је после злогласне "Олује" 1995. постао својеврсна химна Крајишника. Многи мисле да је ту песму снимио покојни Бора Дрљача, али он је "Нема раја" само преснимио.

- Јовица се никада није хвалио и бусао у прса да је то његова песма - каже, за "Новости", Миле Совиљ, организатор чувене "Крајишке вечери" у Новом Саду и многих крајишких окупљања.

- Живео је тихо и мирно, без афера и скандала, и тако је и отишао на онај други, кажу многи, бољи и праведнији свет. Остаће упамћен и по песмама "Од Бенковца до Београда", "Ој, тромеђо", "Сиктала је као сингерица"...

Пуповац је рођен 1961. у Зеленграду у Северној Далмацији, а у Србију је дошао 1995, у непрегледној избегличкој колони после "Олује".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ДА ОДУШЕВИТЕ СВОЈЕ НАЈМЛАЂЕ: Нема бољег избора од овог хотела у Бодруму, а ништа мање се ни ви нећете одушевити