НАКОН СКАНДАЛА СА ПРИНЦЕМ ЕНДРУОМ: Хари жели да упозна Лилибет са прабаком - краљевска породица опет нема мира

Новости онлајн

16. 01. 2022. у 16:09

ПРИНЦ Хари је предузео правне мере које би му загарантовале полицијску заштиту када са породицом буде путовао у Уједињено Краљевство, а све би трошкове платио лично, рекао је његов правни заступник.

НАКОН СКАНДАЛА СА ПРИНЦЕМ ЕНДРУОМ: Хари жели да упозна Лилибет са прабаком - краљевска породица опет нема мира

Foto: Printskrin Instagram/scotcity_e

Хари, војвода од Сасекса, и његова супруга Меган Маркл изгубили су полицијску заштиту у Уједињеном Краљевству након што су 2020. одлучили да иступе из краљевске породице. Пар сада живи у Калифорнији са својом децом Арчијем и Лилибет.

Принц жели да одведе децу у посету Великој Британији, али он и његова породица "не могу да се врате кући" јер је то за њих превише опасно, сматра Харијев правни заступник, а као један од разлога наводи "екстремистичке и неонацистичке" претње, којима је породица раније била изложена.

У лето 2021. "његова безбедност је била угрожена због изостанка полицијске заштите након што је напустио добротворну приредбу", рекао је правни заступник и додао да су 30. јуна, након сусрета са хендикепираном децом папараци лондонским улицама јурили за аутомобилом у којем се налазио.

Принц тврди како чланови његовог обезбеђења у САД немају приступ информацијама о осигурању у Великој Британији, што је нужно да би он и његова породица остали безбедни.

Ова правна акција, која је покренута још у септембру, а сврха јој је да утиче на преиспитивање одлуке британског министарства унутрашњих послова, могла би да осрамоти краљевску породицу, већ суочену са могућим суђењем принцу Ендруу у САД због оптужби за сексуалне нападе.

Да би заштитила монархију, краљица Елизабета ИИ ове недеље је Ендруу одузела све службене и војне титуле, а шире се гласине да принц сада сам плаћа осигурање.

Представник принца Харија је за новинску агенцију ПА рекао да ће "Уједињено Краљевство увек бити дом принца Харија, као и земља у којој он, његова супруга и деца желе да се осећају сигурно".

Седмомесечна Лилибет (надимак који је краљица Елизабета добила као дете) још није упознала своју прабаку Елизабету ИИ нити деду, принца Чарлса.

Принц Хари је последњи пут био у посети Великој Британији прошлог лета када је, заједно са братом Вилијамом 1. јула открио кип њихове мајке Дајане, која је погинула у аутомобилској несрећи у Паризу 1997., након што су је прогањали папараци.

(Јутарњи)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића