НИЈЕ ПОЕНТА ДА ИСМЕЈЕМО НЕКОГА: Анђелка Прпић о послу водитељке, једном мушкарцу је посебно захвална

Новости онлине

25. 12. 2021. у 18:00

ГЛУМИЦА Анђелка Прпић чију је досадашњу каријеру обележио ситком „Андрија и Анђелка“ тренутно снима “Шетњу са лавом” Филипа Чоловића.

НИЈЕ ПОЕНТА ДА ИСМЕЈЕМО НЕКОГА: Анђелка Прпић о послу водитељке, једном мушкарцу је посебно захвална

Фото: В. Данилов

У серији игра Уну, мега телевизијску водитељку и Батину (Андрија Кузмановић) супругу, пише Блиц.

- Моја Уна је оличење данашњице. Она ради као ТВ водитељ и аутор емисије “Шетња са лавом” на Голд телевизији, а мени је привлачно то што је ово једна паметна и урбана комедија, али посвећена и детаљно написана. Драго ми је да померамо лествицу серијских формата, а то је свакако због тога што је текст писао колега Андреј Шепетковски. Ово је нешто у чему ја “пливам” јер је публика навикла да ме у томе види. Међутим, ова прича нема никакве везе са оним што смо до сада радили јер је стилски јако специфична и све време је на ивици ножа. Допада ми се што у оквиру самог лика постоји развојни пут и велика унутрашња трансформација од чега све и почиње. Радујем се тој промени и велики ми је изазов улога Уне - прича Анђелка Прпић.

Занимљиво је да су гледаоци навикли да ову уметницу виђају у разним емисијама и квизовима који су били популарни на домаћим ТВ каналима.

- Мислим да ми је то водитељско искуство помогло да бих направила меру у креирању ове улоге, јер често умемо да замишљамо како је то када је неко водитељ, па онда умемо да претерамо. Када нам то није блиско, одемо у неку карикатуру. Од почетка снимања свима у најужем креитивном кругу говорим да улога мора да буде са мером. Није ствар исмејати некога, него направити живот човека са манама, врлинама, проблемима и ситуацијама у којима се и он сналази или не сналази - истиче Прпићка.

Од почетка снимања, Кузмановића који је Анђелким директни партнер, упоређују са Андријом Милошевићем са којим је глумица радила сада већ култну серију „Андрија и Анђелка“. Многи тврде да је улога Анђелке њена лична карта у досадашњој каријери.

- Поносна сам због тога и срећна сам што је серија "Андрија и Анђелка" и даље веома популарна. Једноставно таква прилика ме је сачекала. Имала сам прилику и да играм са Милошевићем који је несебичан колега, страшно даровит и диван партнер за сарадњу. Игром случаја опет сарађујем са Андријом, овог пута Кузмановићем, који спада у моје омиљене глумце млађе генерације. Историја се поново понавља јер имам прилику да играм са неким ко је оперисан од сујете, максимално сарадљив, који дозвољава да му предлажеш и који уважава твоје сугестије. До сада сам само уживала у његовим глумачким бравурама, али сада сам увидела и зашто сам уживала. Признајем да кад год смо заједно на сету, увек ме насмеје и орасположи - наглашава глумица.

Анђелки ће ова година остати упамћена и по главној улози у крими филму „Једини Излаз“ Дарка Николића.

- Он је човек који дугујем велику захвалност на тој шанси. Видео ме је у другом жанру и то се показало као добар потез. Николић тренутно припрема нову серију која ће такође бити трилер и у коме ћу ја такође играти. Снимање почиње на пролеће и радујем се томе - прича она и кроз смех додаје да добре ствари не треба мењати.

Открива нам да ћемо је од следеће године можда поново гледати као водитељку у новој емисији.

- Преговарам за један пројекат који бих и сама волела да гледам па видећемо шта ће од тога бити. То су људи са којима сам већ сарађивала и надам се да ћемо после Нове године улетети и у тај пројекат.

Анђелка је препознатљива и по томе што не скида осмех са лица.

- Генерално у животу ми је осмех лајт мотив, а и због чега не би било тако? Добро расположење у животу можете да погурате и сами. И када нам је дан мало сив а мало жут, увек можемо да се окружимо људима који из нас извлаче најбољи део, а то је осмех и добро расположење. На ствари увек треба гледати позитивно и бити оптимиста - закључује Анђелка.

БОНУС ВИДЕО: РЕПОРТЕР "НОВОСТИ" СА КАТАРИНОМ РАДИВОЈЕВИЋ - "Лада нива" као "кућа путујућа"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима