ОТВОРЕНО ПИСМО АЛЕКА БОЛДВИНА: Глумац који је на сету убио сниматељку затражио саосећање за себе и своје колеге (ФОТО)

Новости онлајн

10. 12. 2021. у 17:24

ГЛУМАЦ Алек Болдвин који је на снимању филма "Руст" у Новом Мексику упуцао сниматељку Халину Хачинс и ранио редитеља Џоела Соузу, објавио је отоврено посмо и затражио саосећање за себе и своје колеге.

ОТВОРЕНО ПИСМО АЛЕКА БОЛДВИНА: Глумац који је на сету убио сниматељку затражио саосећање за себе и своје колеге (ФОТО)

Фото: Принтскрин Твитер

- Кога се то тиче, ово писмо је написано у име глумачке екипе и екипе филмске продукције Руст. Продуценти нису санкционисали нити на било који начин утицали на то - почео је он.

- Ми, доле потписани, сматрамо да је јавни наратив око наше трагедије на радном месту неадекватан и желимо да изразимо тачнији приказ нашег искуства. Боли нас губитак наше пријатељице и колегинице Халине Хачинс. Она је, на много начина, била у срцу наше продукције, а њен губитак је повредио сваког од нас. Боли нас због губитка нашег заједништва, нашег духа и губитка нашег рада. Боли нас због наших пријатеље који су били на мети јавности док и сами тугују - део је објаве.

- Нажалост, у филмској индустрији уобичајено је радити на непрофесионалним или ужурбаним продукцијама како би се стекло искуство и заслуге. Многи од нас су радили на таквим врстама продукција. Руст није био један од њих. Руст је био професионалан.’

Бавец́и се спекулацијама око услова на сету, наставили су:

- Признајемо да ниједан сет није савршен, и као и свака продукција, "Руст" је имао области сјаја и области које су биле изазовније. Иако чврсто стојимо уз наше синдикате и снажно подржавамо борбу за боље услове рада у нашој индустрији, не сматрамо да је овај сет представљао врсту услова против којих се наши синдикати боре.

- Подржавамо све напоре да се филмски сетови учине безбеднијим за рад за све глумце, екипу и радне животиње. Описи Руста као хаотичног, опасног и експлоатативног радног места су лажни и одвлаче пажњу од онога што је најважније: сец́ања на Халину Хачинс и потребе да се пронађу модерне алтернативе застарелом индустријском ватреном оружју и безбедносним праксама. „Иако је истина да је неколико чланова посаде дало отказ пре несрец́е, велика вец́ина нас је остала, никада нису осец́али потребу да протестују или дају отказ.

- Уживали смо на свом радном месту. Мало оних незадовољних не заступају ставове свих нас. На том филму, наше радно време и плате су били поштени и у складу са очекивањима - пише даље.

– Дванаесточасовни радни дани и обрти су били стандардни и обично смо радили од 6 до 18 часова. Ранч Бонанза Крик је историјски филмски сет, а сви чланови екипе добро разумеју његову локацију и услове за превоз.

- Становање је обезбеђено како је захтевао синдикат. Плац́ања су извршена, углавном на време, а износи су били према договору, по појединачним пословима или пословима одељења. Радни морал на сету је био висок.’

- Смех и оптимизам били су уобичајени међу глумцима и екипом. Од директора до асистената у продукцији, сва одељења су добро радила заједно, сарађујуц́и и помажуц́и једни другима у постизању заједничких уметничких циљева - наводи се.

- Били смо свесни да радимо добар посао; снимајуц́и прелепе слике и одличне перформансе, и били смо поносни што то радимо. Посао је био тежак, али садржајан. „Били смо инспирисани квалитетом сценарија и глумачком поставом. Халинина радна етика је била инспиративна и трудили смо се да подржимо њену визију. Дани су били чврсто распоређени, али прикладно - пише у објави.

– Ишли смо у корак, нисмо каснили. Као посада, ми немамо ауторитет шта се дешава „изнад линије“. То је посао произвођача. Али, према нашем искуству, произвођачи и менаџери производње су подржали наше напоре.

- Свакодневно су били на снимању и били ангажовани са екипом, учествујуц́и у истом креативном процесу. Осец́али смо да не радимо само за њих, али са њима.

- Они су користили током састанака о безбедности да разговарају о свим безбедносним или другим проблемима. Молимо вас да не дозволите да неколицина незадовољних запослених утиче на ваше виђење нас осталих.

- Ми смо професионалци у сваком одељењу: рачуноводство, помоц́ници директора, кастинг, камера, уметност, реквизити, специјални ефекти, електрика, рукохвати, костими, коса, шминка, звук, локације, медицинари, преговарачи са животињама, здравље и безбедност, транспорт, занатство Услуге, кетеринг, каскадерске, грађевинске и производне канцеларије - гласи порука.

- Радили смо на највишим нивоима у индустрији и можемо и на нас ц́е се рачунати да ц́емо то поново радити. У међувремену се подржавамо и сарађујемо са истражитељима.

- Љубазно молимо да ваша нагађања и генерализације о нама и нашим колегама буду саосец́ајни док се истрага не заврши. Захвални смо нашим бројним пријатељима и породици који су нам се приватно обратили како би пружили саосећање и подршку.

- С поштовањем, глумци и екипа Руст-а. Дејвид Стивенс, Брајан Норвел, Тереза ​​Дејвис, Томас Генди, Роман Генди, Ана Вилијамс, Моника Спендлав, Стејси Локхарт, Катја Лус, Девон Веркхајзер, Тим Барера, Емили Хејз, Џејден Потс, Џиџи Хисе, Кети Харисон, Данијел Орниц, Никол Монтоја , Луке Хуссацк, Цхее Хо, Јое Хеисе, Емили Прице, Матт Хеммер, Имани Цалдвелл, Исабел Лангдале, Свеет Пеа Кадис.

Подсетимо, трагедија се догодила 21. октобра када је глумац Алек Болдвин током пробе испалио метак који је усмртио директорку фотографије Ханилу Хачинс. Она је хитно пребачена у болницу након инцидента, 21. октобра, али је преминула од задобијених повреда. За ову несрећу још нико није окривљен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима