НОВА БАЛАДА МИРИШЕ НА БАЛАШЕВИЋА: Жељко Самарџић, за "Новости", пред концерт у Београду 24. децембра

В. М. П.

07. 12. 2021. у 10:44

ДУГО времена престоничка публика није могла уживо да слуша Жељка Самарџића, али је чекању дошао крај - певач иза кога је 19 албума и мноштво хитова ("Сипајте ми још један виски", "Грлица", "Слутим", "Добар дан туго", "Да ме није", "Права љубав године не броји", "Безобразно зелене", "Дајте једну лошу"...) одржаће концерт 24. децембра у "Комбанк дворани" у Београду.

НОВА БАЛАДА МИРИШЕ НА БАЛАШЕВИЋА: Жељко Самарџић, за Новости, пред концерт у Београду 24.  децембра

Снимање спота на Мећавнику, Фото Драган Теодоровић Зеко

Тим поводом Самарџић се јуче дружио са новинарима у џез кантини "Лисабон".

- Рибу није тешко у воду натерати, па сам оберучке прихватио позив Дамира Хандановића из Центра београдских фестивала, који организује мој концерт - рекао је Самарџић.

- Ужелео сам се концерата и београдске публике. Једва чекам наш сусрет. Могу само да обећам, пре свега, весео концерт јер је претпразнично расположење, тако да ће репертоар бити прилагођен томе. У среду почињем са пробама.

Непуна два сата пред почетак конференције за медије, Самарџић је допутовао из званично најлепшег села на свету Мокре Горе, где је снимао спот за нову песму "Опрости ако тражим превише", коју планира да објави пред београдски концерт.

- То је балада Драгана Брајовића Браје, сигуран сам да ће вам се допасти - објаснио је Жељко.

- Многи ми кажу да им та песма мирише на Ђорђа Балашевића. Ако је то заиста тако, то ми је комплимент и велика част, јер је Балашевић један од највећих кантаутора са ових простора, кога веома ценим и поштујем. Увек сам био тај који је песму стављао на пиједестал, да није тих дивних песама, не би било ни нас, певача.

ДРУЖЕЊЕ Жељко Самарџић и Дамир Хандановић, Фото П. Милошевић

Самарџић је пет пута пунио највећу дворану на Балкану "Штарк арену" и 40 пута Сава центар, али у некадашњем Дому синдиката није никад наступао:

- Очаран сам амбијентом дворане, али и њеном акустичношћу. Сви чланови бенда и ја даћемо све од себе. Биће нас много на сцени и уживаћемо заједно са публиком.

Певач је свестан да је цео свет у проблему везаном за ковид 19, као и да сваки човек треба да се прилагоди ситуацији у којој се сви налазимо. Треба се, сматра, понашати онако како налажу правила.

- На "Инстаграму" ми пишу многи и питају да ли треба потврда за концерт - вели Жељко.

- Нажалост, таква је ситуација да нам свима треба потврда. Ми нисмо могли да добијемо дозволу за овај концерт, све док нисмо испоштовали сва правила. Стање није никад било горе и зато су људи жељни и жедни и забаве, и концерата и провода. Верујте, ја сам напорно снимање спота на Мећавнику доживео као прелепи излет. Нон-стоп сам у свом дневном боравку, нигде не излазим. Једино друштво су ми супруга, наша маца и телевизор.

Не смемо чак ни са унуцима, ни са децом да се видимо, јер су негде сви позитивни, тако да ишчекујемо шта ће се десити сутра. Треба се придржавати правила, то је једини начин да опстанемо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)