ЂОЛЕ ЈЕ ПОРОДИЦИ ОСТАВИО ПИСМО У АМАНЕТ Оливера о одласку великог кантаутора: "Није отишао разочаран"

Новости онлине

04. 12. 2021. у 17:22

МУЗИЧАР Ђорђе Балашевић оставио је својој породици у аманет писмо о томе шта да раде када њега не буде.

ЂОЛЕ ЈЕ ПОРОДИЦИ ОСТАВИО ПИСМО У АМАНЕТ Оливера о одласку великог кантаутора: Није отишао разочаран

Фото: Д. Дозет

Садржај ове поруке никада неће бити објављен, али је ћерка Јелена испричала како је то тога дошло.

- С обзиром на то да је Ђоле гледао на живот с пуно хумора, он је прошлог новембра написао нама једно писмо, тј. мејл. Ми смо се дружили тада и виђали сваки дан. Желео је да нешто буде записано. Не мислим ја нигде да идем, говорио је - рекла је Јелена и додала:

- То није био списак захтева, већ као Киплингова песма. Неће бити никад објављена, јер је то нешто између њега и нас. Кад сам то добила, нисам желела да читам. Све нас је припремио на то. Једна од порука је била како да се понашамо кад плотун бљувотина крене на његову породицу, говорио је како да се односимо према његовом ауторству. Ми само то спроводимо, као човеку који нам је испуњавао све жеље.

Оливера је говорила о срећном детињству, које није било лако, о спортским медаљама које је доносила да усрећи мајку, као и оцу, чију љубав никада није имала.

- Мајка је имала само етикете. Она је дошла у Зрењанин из Ковачице пуна наиве, коју су тамо неговали. Веровала је да је свет добар као Ковачица. Отац није учествовао у одрастању своје деце. То је једна ситна паланачка трагедија. Био је син јединац. Имао је кућерду на лакат. Кад је почела моја спортска каријера, мислила сам да ће име прочитати у новинама и бити поносан и да ће се појавити на вратима, да ће они бити заједно и срећни што имају такву децу. Пролазила сам улицама где он станује и ради - сетила се Оља.

Испричала је и за позив који му је упутила кад је добила већ двоје деце.

- Одлучила сам да га позовем кад се родила Јелена. Представила сам се својим именом и новим презименом. Пауза је дуго трајала. Изговорио је само: "Погрешили сте." Можда је мислио на то да се нисам јавила... Негде смо у исто време спустили слушалицу, то је једино што смо урадили заједно - испричала је удовица кантаутора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)