ИВАНОВА ПОДРШКА МИ ЈЕ НАЈВАЖНИЈА: Јелена Томашевић искрено о раздвојености са супругом, концерту и родитељству

Novosti online

01. 12. 2021. у 11:32

ПУБЛИКА ју је први пут чула на "3К дуру", али највећу пажњу привукла је на Беовизији када је отпевала песму "Јутро", за коју сматра да је њена лична карта. Од тада је отпевала многе баладе, па нема особе коју не сустигну емоције када чује "Име моје", "Кошаву"… Ускоро ће издати нови албум, за који каже да ће бити помак у каријери.

ИВАНОВА ПОДРШКА МИ ЈЕ НАЈВАЖНИЈА: Јелена Томашевић искрено о раздвојености са супругом, концерту и родитељству

Фото: Приватна архива/Милош Надаждин

"Воли ме ко првог дана, као Бога, ко да нема на срцу рана…", пева Јелена Томашевић у својој песми "Сунцокрет", а дошло је време да након дуге две године од последњег великог концерта својим умилним гласом и емотивним песмама залечи ожиљке многих људи уморних од свега што се дешавало минулих годину и по дана. До новог сусрета са публиком 22. децембра у Комбанк дворани темељно припрема нови албум и ужива у сваком слободном тренутку са ћерком Нином и супругом Иваном, који због пословних обавеза често борави у Русији, пише Блиц жена.

Ускоро концерт и нови албум

– Нови албум припремам полако и темељно, без журбе, тако да је извесно да ће се он појавити следеће године. Свакако ће то бити помак у мојој каријери, али увек са мојим личним печатом и звуком праве поп музике, од које не одступам. Верујем да ће публика бити пријатно изненађена и једва чекам да представим нове песме које су за мене радили моји пријатељи и колеге Сергеј Ћетковић, Маја Сар, Леонтина, Александра Милутиновић, Горан Ковачић, Дарко Димитров, Бранко Копривица, Махир Сарихоџић. Тренутно се припремам за концерт, чему се неизмерно радујем – каже Јелена на почетку.

Без сумње је један од најбољих вокала који су се икада појавили на музичкој сцени. Иако је омиљена колегиница и велики пријатељ многих домаћих и регионалних певача, ипак је већина људи музички повезује са Жељком Јоксимовићем, са којим је на почетку каријере имала веома успешну сарадњу.

– Имала сам срећу да сарађујем са Жељком на албуму првенцу, са ког су се издвојили многи хитови. Захвална сам му за све што је учинио за мене на почетку моје каријере. Наша сарадња је са годинама прерасла у пријатељско-породични однос, а опет ћемо, боже здравља, у блиској будућности заједно правити хитове – истиче Јелена.

Када се, ипак, вратимо на саме почетке, још не може да нас прође горчина коју смо осетили 2005. због неправде коју је доживела на Европесми у Подгорици. Иако су сви веровали да ће се "Хеј сузице, бројанице…" певати у Кијеву са стакленим микрофоном, Јелена на правди бога није ни отишла у Украјину. Чак је и тадашња победница изјавила да би јој Јелена била највећа конкуренција да су Србија и Црна Гора те године послали њу.

Јелена Томашевић

 

– Изјаву Елене Папаризу схватам као комплимент, и хвала јој на томе. Што се тиче мог неодласка на Евровизију 2005. године, остала је песма "Јутро" као морални победник такмичења, као и љубав свих људи који воле када је певам на концертима. "Јутро" је моја музичка лична карта.

Иванова подршка ми је најважнија

Када јој крене суза радосница или пак "сузица бројаница", Јелена зна ко ће јој први пружити раме да наслони главу.

– И срећу и сузе делим првенствено са Иваном. Његова подршка у свакој животној ситуацији ми је најважнија, а, срећом, ту је и моја шира породица и пријатељи на које увек могу да се ослоним.

Ивана су пословни ангажмани у међувремену одвели у Русију, али Јелена наводи да су успели да пронађу образац по којем ће функционисати у таквим околностима.

– Наш породични договор, ког се чврсто држимо, јесте да, уколико није неопходно, нема предугих раздвајања или, кад год је могуће, да идемо сви заједно на пословне путеве. То је истовремено и јасан параметар по коме прихватамо послове. Нарочито у иностранству – наводи наша представница на Евровизији 2008. године.

Поред супруга, Јеленина изузетно важна мушка фигура у животу је и њен брат Дарко. Као мала је чак играла фудбал са дечацима како би што више била у његовом друштву.

– Дарко је мој ослонац у животу, подједнако као и родитељи, Иван и Нина. Он је једна од најзначајнијих фигура без које не бих могла да функционишем, нити да будем то што јесам и та љубав је безгранична, безрезервна и чиста као суза. Тако је било одувек, тако ће бити заувек.

Иван и Јелена су 2012. добили наследницу – ћерку Нину, коју су вешто годинама крили од знатижељне јавности. Наша певачица истиче да је Нина још увек веома млада да би се појављивала у медијима и доносила одлуке у вези са тим, али да ће је, уколико некада пожели да се бави јавним послом, у томе подржати.

– Нина је већ довољно велика и зрела да зна какви су наши послови и нема проблем са тим што смо обоје јавне личности. С друге стране, премлада је за било какве одлуке у вези са јавним појављивањима и када дође време за то, сама ће одлучити шта жели. Музикална је и креативна, а драго ми је да је музика, бар као хоби, заступљена у њеном животу. Она је трећи разред ниже музичке школе, свира клавир. Свакако је здраво умножавати своје таленте, а за шта ће се определити у животу, време ће показати. Ми ћемо је свакако подржати – каже.

Ко је добар, а ко лош полицајац у одгајању мале Нине, Јелена сматра да је неважно, већ да се једино рачуна љубав и подршка да Нина стаса у добру, вредну и паметну девојку.

– Трудимо се да будемо правични и да је изведемо на прави пут, уз пуно љубави, то је оно што је најважније. Задовољна сам у какву особу расте и уживам гледајући је како стасава у дивну и племениту личност – наводи Јелена за крај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)