ПОРОДИЦА ГУЧИ ПРЕТИ ТУЖБОМ: Наследници Алда Гучија нису задовољни карактерисањем ликова у новом филму Ридлија Скота

Novosti online

30. 11. 2021. у 16:26

ФИЛМ "Гучијеви" изавао је велике овације широм света. По први пут је у оваквој продукцији приказа судбина познатог бренда "Гучи", и истинита прича о породићним проблемима који стоје иза популарном презимена.

ПОРОДИЦА ГУЧИ ПРЕТИ ТУЖБОМ: Наследници Алда Гучија нису задовољни карактерисањем ликова у новом филму Ридлија Скота

Foto: Profimedia

Породица Гучи је запретила продукцији овог филма тужбом због портретирања у новом фипму Ридлија Скота, а посебно због представљања улоге Патриције Ређани, као жртве. 

Наследници Алда Гучија. кога у филму игра познати глумац Ал Паћино, трвде да се продукција филма није потрудила да их контактира пре него што су описали ликове председника компаније и осталих чланова породице, као неуке и неосетљиве на свет око себе.

- Ово је изузетно болно са људске тачке гледишта и увреда за наслеђе на којем је данас изграђен бренд - наводи се у саопштењу, које је објавила италијанска телевизијска служба АНСА.

У овој крими драми улогу Патриције Ређани која је провела 16 година у затвору због планирања убиства Мауриција Гучија, тумачи Леди Гага.

Foto: Profimedia

 

Наследници су се посебно увредили због приказивања Патриције као жртве, упркос чињеници да је осуђена за оно што је учинила. Патрицију су национални медији прозвали „црном удовицом“.

Представљање Ређани као жртве која је покушавала да преживи у мушкој и мачо корпоративној култури још је непријатније, наводи се у саопштењу.

Foto: Profimedia

 

Не само у филму, овај саосећајни приказ Патриције протеже се и на изјаве чланова глумачке екипе, навели су Гучијеви наследници у својој изјави, коју су италијански медији навелико цитирали откако је објављена.

У недавном интервјуу за британски „Вог“, Гага је рекла да не жели да велича некога ко би починио убиство, кроз свој приказ Ређани, али да жели да ода поштовање женама које су кроз историју постале експерти за преживљавање.

Породица је одбацила тврдњу из филма Ридлија Скота да компанија није укључивала жене.

Foto: Profimedia

 

Констатујући ове нетачности, наставља се у саопштењу, породица Гучи задржава право да предузме сваку иницијативу да заштити своје име и имиџ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)