УНУК АНЕ БЕКУТЕ СЕ ОПРОСТИО ОД МРКЕ: Много времена је проводио са њим, упутио му дирљиве речи

Новости онлине

28. 11. 2021. у 17:34

ПОЛИТИЧАР Милутин Мркоњић Мрка преминуо је јуче у Београду након тешке болести.

УНУК АНЕ БЕКУТЕ СЕ ОПРОСТИО ОД МРКЕ: Много времена је проводио са њим, упутио му дирљиве речи

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Вест о његовој смрти дубоко је потресла његову партнерку Ану Бекуту са којом је био последњих десет година у вези.

Поред Бекуте и многобројних колега и пријатеља, од Мрке се опростио и Анин унук, Бранко Полић, који је много времена проводио са политичарем док је био жив.

Бранко је на свом Инстаграм профилу објавио фотографију са Мрком, па се потресним речима опростио од њега.

- Воли те твој Бане - написао је кратко Бранко уз Мркину фотографију.

Иначе, док је Милутин Мркоњић био у болници, уз Ану су све време били њени унуци који су јој били највећа подршка у тешким тренуцима због његовог лошег стања.

Ко је био Милутин Мркоњић

Милутин Мркоњић је рођен у Београду, 23. маја 1942. године, а дипломирао је 1971. године на Грађевинском факултету у Београду.

По завршетку факултета радио је у Бироу за студије и пројектовање железница, а од 1974. године био је руководилац Сектора за пројектовање. Године 1977. запослио се у Центру за истраживање и пројектовање, а његовим спајањем са Саобраћајним институтом постаје његов директор.

Такође је био потпредседник Народне скупштине Републике Србије од 8. маја 2007. године. Након што је председник Скупштине Томислав Николић поднео оставку, Мркоњић је преузео председавање седницама Скупштине као најстарији од потпредседника, до избора новог председника Оливера Дулића 23. маја 2007. Пред Мркоњићем је Влада Републике Србије положила заклетву 15. маја 2007. године.

У Влади која је формирана након избора у мају 2012. године, Милутин Мркоњић је обављао функцију министра саобраћаја до реконструкције која је завршена 2. септембра 2013. године. На том месту га је заменио страначки колега Александар Антић.

Супруга Милутина Мрке Мркоњића је Драгана Даша Мркоњић, која је годинама радила као адвокат, а касније и као судија. Њих двоје су били у браку више од 30 година.

Од 2012. године је био у вези са познатом певачицом Аном Бекутом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)