ВИЛИЈАМ И ХАРИ СЕ СУКОБИЛИ ЗБОГ МЕГАН МАРКЛ: Глумица одговорна за раскол - "Имам осећај да сам изгубио најбољег пријатеља"

Novosti online

28. 11. 2021. у 16:47

КАДА је принц Вилијам сазнао да ће његов брат, принц Хари, да запроси Меган Маркл, наводно је упозорио Харија да не жури, а дошло је и до сукоба у краљевској породици, пише у новој књизи "Браћа и жене", Кристофера Андерсена.

ВИЛИЈАМ И ХАРИ СЕ СУКОБИЛИ ЗБОГ МЕГАН МАРКЛ: Глумица одговорна за раскол - Имам осећај да сам изгубио најбољег пријатеља

Фото: Танјуг АП

Принц Хари је био толико љут када је његов старији брат довео у питање своју брзу романсу са Меган, да му је излетео: "Шта ти мислиш ко си ти, дођавола?", наводи се. Наводни испад догодио се у септембру 2017. када је Хари наговестио да се спрема да запроси своју девојку, што је навело Вилијама да упита: "Зашто журити?".

Ово је према инсајдеру из палате који је допринео новој књизи Андерсена под насловом: "Браћа и жене: Унутар приватних живота Вилијама, Кејт, Харија и Меган", која излази 30. новембра. Аутор је описао и некадашњу блиску везу између такозваног "наследника и резервног" и драме која је наводно довела до њеног прекида.

Сукоби су наводно почели када су се чланови Харијевог ужег круга забринули због његове бурне романсе са разведеном женом коју је упознао на "састанку на слепо" у јулу 2016. Један од скептика био је његов ујак, Ерл Спенсер, брат покојне принцезе Дајане, кога је Вилијам ангажовао да подвуче своје мишљење да љубавници треба да успоре.

Тактика је, пише Андерсен, учинила "ствари много гором" јер је Хари "био бесан што је његов брат активно тражио да се други мешају у његове личне послове". Хари се убрзо наљутио, како се наводи, на свакога за кога је сматрао да је против Меган.

Хари је величао врлине своје девојке свом брату пре него што су се она и Вилијам упознали. Али раније је бринуо да ли ће Вилијам, који, како Андерсен пише, може бити "веома груб". Вилијам је, тврди се у књизи, у почетку био очаран, али је убрзо почео да сумња.

Андерсен пише да су Вилијам и његова супруга Кејт "хтели праву енглеску ружу" за Харија, те је принц постао узнемирен насловима о Меганином оцу, Томасу Марклу. Војвода и војвоткиња од Кембриџа, тврди у књизи, били су посебно "забинути" јавним упозорењима Меганине полубраће и сестара, Саманте и Томаса, да ће Меган бити отрован додатак породици.

Наводно је изразио забринутост принцу Чарлсу, обавестивши свог оца да је Харијева опсесија Меган "као нешто што никада нисам видео". Вилијам је тада рекао да се "осећа као да је изгубио најбољег пријатеља".

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)