СА КЛЕПТОНОМ ЈЕ СНИМИО ХИТ “ЛЕЈЛА”: Тужна биографија познатог музичара - пред њим је била каријера, а он је чекићем и ножем пресудио мајци!

Novosti online

27. 11. 2021. у 18:42

БУБЊАР Џим Гордон био је један од најтраженијих музичара на светској сцени 1960. и 1970. година, а током каријере је радио са највећим звездама светске музичке сцене.

СА КЛЕПТОНОМ ЈЕ СНИМИО ХИТ “ЛЕЈЛА”: Тужна биографија познатог музичара - пред њим је била каријера, а он је чекићем и ножем пресудио мајци!

Фото: Фејсбук

Сарађивао је са Ериком Клептоном, Шер, Џоом Кокером, Џоном Леноном, Тхе Беацх Боyс, Алисом Купером, а листа његових сарадњи иде унедоглед.

Каријеру је започео 1963. године као 17-годишњак у бенду Тхе Еверлy Бротхерс, а брзо се пробио на сцени Лос Анђелеса. Снимао је албуме са Литтле Рицхардом, Генеом Цларком, Тхе Беацх Боyсима и многима другима, а на врхунцу каријере био је толико запослен да је у једном дану свирао у три различита града. Знао је јутро провести у Лос Анђелесу, поподне на концерту у Лас Вегасу, а вече у Сан Дијегу, након чега би се вратио у Лос Анђелес.

Често је наступао с легендарним Ериком Клаптоном, а осим бубњева, понекад је свирао и клавир. Управо је Гордон заслужан и за хит-песму Лејла (Лаyла), коју је снимио са Клаптоном, с којим је касније обишао читав свет. Када га је приметио Френк Запа, замолио га је да му помогне у бенду па су заједно наступали широм САД.

Гордон је у једном тренутку почео да чује гласове, а било је јасно да има шизофренију, што су приметиле и његове колеге. Амерички медији су писали како је чуо гласове своје мајке, због чега се изгладњивао и није могао да спава, а ни да свира бубњеве. Године 1983. напао је своју мајку чекићем па је ножем избо до смрти.

Када је завршио на суду, прихваћена је његова обрана због дијагнозе којом су му утврдили акутну шизофернију, но у јулу 1984. године добио је пресуду по којој је на 16 година ишао у затвор. Казна му се до данас продуживала, а наводно је нагласио како не намерава да напусти затвор. Након неколико саслушања на којима се није појавио било је јасно како је његова властита одлука да остане доживотно у затвору.

БОНУС ВИДЕО - ВАШИНГТОНСКЕ ТАЈНЕ: Ко је у Белој кући био геј, а кога су волеле жене?

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)