ОТКРИЛА САМ МАЛО ЈЕЛЕНЕ У СЕБИ: Кристина Јовановић Кика о улози у "Игри судбине"

МАРИНА ЈУНГИЋ МИЛОШЕВИЋ

22. 11. 2021. у 12:51

ГЛУМИЦУ и певачицу, Кристину Јовановић Кику (28), запамтили смо као Мају, ћерку Николе Богдана (Филип Јуричић) у серији "Права жена", бунтовну Бети у "Истинама и лажима", а лане се опробала и као водитељка емисије "Три боје звука" (РТС). Већ две године гледамо је као симпатичну Јелену у теленовели "Игра судбине" (Прва, 20.00), сценаристе Жарка Јокановића, чије се снимање наставља у децембру.

ОТКРИЛА САМ МАЛО ЈЕЛЕНЕ У СЕБИ: Кристина Јовановић Кика о улози у Игри судбине

Кристина Јовановић Кика / Фото В. Данилов

- Јелена је сталоженија, јер сада има човека који је воли и кога она воли. Њих двоје откривају како да функционишу једно с другим. За разлику од Бети, Јелена ми уопште није била јасна. Онда сам се сетила да сам једном упознала девојку сличну њој, што ми је помогло да изнесем њен лик. Открила сам да имам мало Јелене у себи - каже, за "Новости", Кристина Јовановић, која сматра да је популарности серије свакако допринео и период емитовања.

- У њој се, такође, појавило много младих, нових лица, а публику је сачувало и то што скоро сваки гледалац може да се повеже са барем једним ликом или ситуацијом у серији. Посебно ми је драго што се у њој не промовишу вулгарност и насиље, већ доброта, емпатија и љубав.

Наша саговорница, која је за улогу Аје у награђиваном филму "Рези", Косте Ђорђевића, овенчана наградом за "Најбољу глумицу" на филмском фестивалу Evolution Mallorca, крајем августа је снимила филм, под радним називом "Фрка", редитеља Свебора Михаелa Јелицe. Ипак, Кика није одушевљена што се данас популарност мери и бројем "лајкова" на друштвеним мрежама.

- "Инстаграм" у мени буди напетост и нервозу, јер треба да гледам колико "лајкова" имам и у колико сати сам "окачила" слику. Нисмо ни свесни последица ове убрзане дигитализације и недостатка правих односа на којима мора да се ради, да слушаш другог човека, да осетиш да ли је он добро или не. Плашим се да не заборавимо да смо сви људи и да нико није вреднији или мање вредан, због профила на друштвеним мрежама.

МУЗИКА ЈЕ ЗА МЕНЕ СЛОБОДА И СРЕЋА

КРИСТИНА Јовановић је са својим бендом "Кика", у новембру објавила и спот за песму "У мраку", као и снимак истоимене нумере са првог наступа уживо на Арсенал фесту 2021.

- Музика је за мене место слободе и среће, јер када пишем, свирам или певам песму, не размишљам о томе како ће то да звучи, него се само препуштам томе што радим. То је мој чардак ни на небу ни на земљи - каже Кристина Јовановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)