ТУЖНИ ПОСЛЕДЊИ ДАНИ МЕРИМЕ ЊЕГОМИР Колегиница о мукама чувене певачице: "Била је у стравичним боловима, терапију имала 48 сати"

Новости онлине

20. 11. 2021. у 17:08

НАДО моја, не знаш како је кад само желиш да те ништа не боли и да можеш да се насмејеш, присећа се Нада Топчагић последњег разговора који је водила са Меримом Његомир пре нешто више од двадесетак дана.

ТУЖНИ ПОСЛЕДЊИ ДАНИ МЕРИМЕ ЊЕГОМИР Колегиница о мукама чувене певачице: Била је у стравичним боловима, терапију имала 48 сати

Фото: А. Станковић

Нада је сломљена од бола за дугогодишњом пријатељицом која је преминула после кратке, али тешке борбе са канцером панкреаса. Легенде наше народне музике биле су деценијама нераздвојне пријатељице, али Топчагићева каже да је последњих дана комуницирала само са Меримином ћерком Љубицом.

- Ма, страшно, невероватно! Како оде жена и то каква жена! Љубица, њена ћерка, пише ми синоћ са Мериминог телефона. Уствари већ четири или пет дана ми је она писала с њеног броја и било ми је све јасно. Страшно, немам речи, без текста сам. После овога више ништа није исто. Откако сам чула за Маринка Роквића и сад за Мериму, ништа више у мом животу неће бити исто. Ништа за мене не постоји. Толико сам тужна, и јадна, и очајна. Она се до последњег дана надала да ће се излечити, да ће да прође... – кроз сузе прича Нада.

Мерима Његомир и Нада су много тога прошле заједно, много је анегдота, лепих и тешких ситуација које ће Топчагићева памтити до краја живота. Али данас жели да нагласи колики је лав била Мерима.

- Знате ли ви каква је то жена била?! Увек спремна да притекне у помоћ. Сетим се синоћ, ето као да сам предосећала трагедију, ситуације кад сам била у иностранству, а није имао ко дете да ми чува. Мерима се ту за час створила. Долазила је код мог сина кад је имао упалу плућа. Била је толико брижна. Кад год ми је требало нешто само - Мерима, Мерима, Мерима... Не могу да дођем себи. Није ми до живота.

Нада каже да је управо од Мериме недавно сазнала и да је Маринко Роквић водио борбу за неизлечивом болешћу, а све до тад је веровала да ће њен колега бити добро.

- Била је у мукама, у стравичним боловима, само што мени Љубица није хтела ни да каже све. Очајна сам. Језиво је ово. Оде таква жена, такав певач, таква особа. Не могу да владам собом. Толико се мучила, кад смо се чули пре 20 дана, она ми је рекла за Маринка да је озбиљно болестан. Ја сам до тад мислила да он има бактерију. Али кад је она мени рекла да обоје имају канцер панкреаса, да је метастазирало на јетру. Рекла ми је да је била на некој огромној хемотерапији од 48 сати! Веровала је да ће отићи на операцију и да ће оздравити. А ја јој слала поруке „Пиши ми Меримице“. Синоћ ми је њена ћерка послала поруку: „Надамо се бољем...“ И та деца су се борила у туги и јаду. Мени мој Златко каже немој да им досађујеш, али ја сам седела до три ујутро и питала се шта се дешава.

Топчагићева каже да је била спремна и на крај света да оде да би Мерими донела лек, али болест је била јача. Скрхана болом због смрти драге пријатељице Нада каже да је читав њихов живот протекао у јурњави у борби, а да се нису ни сетиле да уживају.

- Тако пролети живот. Није битно више шта имаш у животу. Само ми је последњи пут рекла: „Не знаш ти Надо моја шта значи кад те ништа не боли, кад можеш да се насмејеш, да попијеш кафу, чувај то.“ Нисам смела да је питам да ли је толико језиво боли. Узимала је неке капи, неке лекове. Питала сам је шта јој треба, хоће ли да идем у иностранство, било где, да јој донесем лекове. Рекла је само: „Ништа Надо моја, све је пролетело, све је прошло...“ Сад кад гледам свој живот, наш живот, схватам да нисмо уживали ни у чему, језиво, никад нисмо били код куће, ни са децом, стално јуриле, покушавале да стваримо, а уствари живот је пролетео. Колико се само борила за децу, за њхове животе, да успеју, да се школују... А ни Маринко ни она нису доживели да сад у смирај каријере уживају мало – додаје Нада Топчагић.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: "ФТ1П" даје одговор, како да оснујете предузеће?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (1)

ТОПЛА ДОБРОДОШЛИЦА ПРЕЛЕПОГ КЕМЕРА: Ако вас је јесен изненадила, ми знамо где је још увек идеално време за летовање