ИНЦИДЕНТ НА ФЕСТИВАЛУ: Бранислав Лечић саопштио - Алиса Стојановић због Данијеле Штајнфелд направила сцену после представе

Novosti online

20. 11. 2021. у 10:12

ГЛУМАЦ Бранислав Лечић огласио се саопштењем под насловом "Алиса у земљи чуда" после инцидента на фестивалу у Брчком.

ИНЦИДЕНТ НА ФЕСТИВАЛУ: Бранислав Лечић саопштио - Алиса Стојановић због Данијеле Штајнфелд направила сцену после представе

Фото: В. Данилов

Саопштење Бранислава Лечића преносимо у целости.

Синоћ се десила непријатна сцена на позоришном фестивалу у Брчком, где сам тренутнно као члан жирија. После представе Атељеа 212, изашла је редитељка Алиса Стојановић испред глумаца и рекла како су сазнали да сам ја у жирију и како не желе да их ја оцењујем, јер „нападам групу медија и оптужујем њихову колегиницу Данијелу Штајнфелд“.

После овога, написао сам Алиси поруку, јер сам је волео и ценио, као редитеља и особу. Рекао сам јој како је то чудно да постоји само једна опција, да сам крив, а не постоји опција да је Данијела лагала. И то без обрзира на правоснажну одлуку о одбацивању кривичне пријаве и брдо доказа који не само да показују да нема елемената да сам учинио то за шта ме је оптужила, већ показују да нисам учинио и да никако нисам могао ни да будем у друштву Данијеле Штајнфелд 7. Маја 2012. Од 20 часова на даље. Тада сам доказано играо представу у ЈДП-у. Алиса и остали који и даље подржавају тезу да сам крив, апсолутно прескачу ову основну чињеницу. Питао сам у поруци Алису да ли су то слобода и демократија за коју се она залаже. Послала је одговор: „Од Лечића?“, на шта сам јој одговорио да бих јој радо уступио цео спис предмета на увид, али да се плашим да њој истина није битна. На то ми више ништа није одговорила. Не жели да види доказе, не жели да чује чињенице, да је желела могла је део доказа из списа да види и у медијима или да од мене добије комплетан спис. Али не. Ни она такође не жели истину ни доказе, већ жели да буде део такозване елите која представља лажне борце и боркиње за људска права, при томе кршећи иста, на овакав начин.

Да се вратим на њене речи јавно изнете “да нападам групу медија” И “да отпужујем Данијелу”… Замена теза. Мене је напала група медија у стравичној кампањи која је трајала пуних 5 месеци у пуном интензитету, а наставила и после, ево 3 месеца, након службене одлуке тужилаштва.

Не, не оптужујем Данијелу. Опет обрнуто. Она је мене оптужила јавно, а и кривично пријавила полицији и тужилаштву. Ја се браним.

Да ли ми треба одузети право и да се браним после свих напада и оптужби које су пљуштале на мој рачун месецима немилосрдно, док сам ћутао и чекао да све званично буде завршено? Не, нећу ћутати ни остати равнодушан, јер су и правда и истина и право на мојој страни. Шта је на страни вас који желите да постанете гласни активисти и борци на мој рачун, иако знате да нисам крив? Има сигурно нешто што је уз вас, али право и истина нису, то је сигурно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

НОВАК У ЗАГРЉАЈУ ЈЕЦИНЕ СУПАРНИЦЕ: Због овог сусрета горе мреже - Сан се данас остварио (ФОТО)