НЕ ЕКСПОНИРА СЕ У ЈАВНОСТИ: Сестра Емине Јаховић успешна је докторка и цењена је у свету (ФОТО)

Novosti online

20. 11. 2021. у 00:15

КАДА се говори о породици Емине Јаховић у првом плану се, што је и логично, имајући у виду светску славу коју је постигао, неизбежно нађе њен брат Мирсад Јаховић Туркчан, некада успешан кошаркаш.

НЕ ЕКСПОНИРА СЕ У ЈАВНОСТИ: Сестра Емине Јаховић успешна је докторка и цењена је у свету (ФОТО)

Фото Instagram/yaemina

Ипак, Емина има и старију сестру Сабину, која је кренула стопама њихових родитеља који су радни век провели као лекари: мајка је педијатар, док је отац који је преминуо 1995. године био кардио хирург.

У званичној биографији Сабине Јаховић наводи се да је рођена у Новом Пазару, где је стекла диплому основне школе и гимназије. Медицински факултет и специјализацију из дечје психологије завршила је у Београду, да би затим десет година радила у Дневној болници за адолесценте. Део психоаналитичке едукације стекла је у Италији, а у међувремену је постала члан бројних светских форума и асоцијација из своје струке. Данас ради у приватној пракси са децом, адолесцентима и одраслима.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

Сестра Емине Јаховић се не експонира у јавности, на друштвеним мрежама њена слика осване тек ако је објави Емина, која не крије колико је поносна на Сабинину успешну академску каријеру. Данас су једна другој највећа подршка и ослонац, тачније речено с годинама су постале ближе него што су биле у детињству.

- У брату никад нисам имала другара, а ни у сестри. Пријатељи су ми били, али другари не. Отац је умро кад сам имала 11 година и мој брат је одмах морао да преузме улогу оца. Имао је три жене у кући, била је незгодна ситуација у земљи - испричала је Емина, додајући да је и сестра према њој имала однос као да јој је мајка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

- Сада, када смо сво троје одрасли људи који имају своју децу, сада смо почели да се дружимо.

О разлозима којима се руководила када је изабрала медицину за животни позив, Сабина је у једном интервјуу рекла:

Фото: Инстаграм/yaemina

- Детињство сам провела у средини која је имала специфичан однос према менталним поремећајима. Од њих се страховало, али се није бежало. Они који су патили од психичких проблема нису били стигматизовани и отуђени од заједнице. Са њима се живело и њима се дозвољавало да воде своје животе у складу са њиховим поимањем света. Изабрала сам да се бавим суштином медицине, а то је лечење човека, и на неки начин, нечим што је привидно на маргини, а заправо је њена суштина, а то је душа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

(Еспресо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)