НА ЕСТРАДИ ИМАМ МНОГО ПРИЈАТЕЉА: Кошаркашки ас Дејан Томашевић, за "Новости", о музици и спотовима

М. Ћунковић

16. 11. 2021. у 10:50

БИВШИ прослављени кошаркашки репрезентативац Дејан Томашевић (48) никако не спада међу оне чији се спектар интересовања завршава на спортском пољу, напротив. Неколико пута је јавности показао колико, пре свега, воли добру песму, а сада је ту још један доказ.

НА ЕСТРАДИ ИМАМ МНОГО ПРИЈАТЕЉА: Кошаркашки ас Дејан Томашевић, за Новости, о музици и спотовима

Сергеј Ћетковић, Јасна Госпић, Борис Режак и Дејан Томашевић / Фото П. Милошевић

Некадашњи центар недавно је, у једном београдском ресторану, заједно са Сергејем Ћетковићем и Жељком Самарџићем, који су, попут њега, гости, снимао спот за дуетску песму Јасне Госпић и Бориса Режака, "Волим те", обраду класика Something Stupid Френка и Ненси Синатре. Наизглед необично, међутим, Јасна и њен супруг Дејан Спаравало дугогодишњи су пријатељи са Томашевићем и његовом изабраницом Јеленом.

Некадашњи адут Црвене звезде и Партизана је поново закорачио на неки други терен, где не шкрипи паркет, и нема лопте и обруча.

- То је терен који, такође, волим - истиче Томашевић за "Новости". - Не знам колико људи воле мене да слушају, али ја уживам у песми, сваки пут кад чујем неког доброг извођача. Хвала Богу, имам доста пријатеља у свету естраде, међу уметницима. Свако дружење са њима прија и супрузи и мени.

Томашевић каже да је одмах прихватио понуду да се појави у споту Госпићеве.

- Јасну и њеног мужа сматрам озбиљним људима. Она је права уметница, знам шта је значила у старој Југославији, и колико је посвећена песми. Можда није више толико присутна на домаћој сцени као што је некада била, и као што би требало да буде, али, знам све њене квалитете. Кад год ме Јасна и Дејан зову, ја сам ту.

Први Дејанов излет ван света кошарке забележен је још пре 25 година, када се, заједно са још једним чувеним спортистом, скакачем увис Драгутином Топићем, појавио у споту групе ТАП 011, за њихов велики хит "Жене".

- Чекам да ме поново позову на неки наступ, или, можда, за неку нову песму - смешка се Дејан. - Видим да се "таповци", с времена на време, поново окупе. То су моји дугогодишњи другари. Све их знам и заједно и понаособ. Врло често их и срећем, у неким одвојеним ситуацијама. Волео бих да буду што чешће заједно. Мислим да су тада највећи квалитет.

Замољен да издвоји концерте које памти, Томашевић вели:

- Углавном су то наступи наших музичара. Био сам, наравно, живећи у иностранству, и на многим концертима страних звезда, али, мени је јако стало да осетим и емоцију према извођачу. Зато, ко год да од пријатеља, које сам поменуо, позове, супруга и ја се, уколико смо у могућности, радо одазовемо да будемо део концерта. Највише се стресирам када ме Сергеј позове на концерт, јер ме обично и прозове да изађем на сцену, да певам, а то не звучи лепо. С обзиром на то да у четвртак има концерт у Београду, морам да се спремам за то.

А од светских звезда...

- Био сам на концертима Елтона Џона, Мадоне... То су врхунски извођачи, буде спектакл, али, понављам, лепше ми је кад дођем на наступ неког пријатеља.

ПРВИ ДОЧЕК РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

УПИТАН да ли, можда, упркос не баш лепом мишљењу о свом певању, планира да сними неки сингл, Дејан није одолео, а да се не присети чувеног дочека кошаркашке репрезентације Југославије после освајања Европског првенства 1995. у Атини. "Бронзана" Хрватска је тада напустила постоље, а Томашевић је, на балкону у Београду, узео микрофон и запевао "Вечерас је наше вече", са помињањем тадашњег председника суседне државе, покојног Фрање Туђмана.

- Можда и најпознатији мој певачки наступ је био кад сам имао 22 године, пред неколико стотина хиљада људи. Речи нису биле поучне, али човек нема често прилике да отпева нешто пред толиким светом - вели Томашевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДЕЦА НЕ БИРАЈУ РОДИТЕЉЕ: Огласила се естрада након пресуде за очинство Мирослава Илића