ОТИШЛА ЈЕ ЉУДСКА ГРОМАДА: Певачица Нада Топчагић неутешна због смрти великог пријатеља и колеге

М. Ћ.

10. 11. 2021. у 12:52

МЕЂУ певачима који су ових дана дубоко погођени смрћу Маринка Роквића је и Нада Топчагић.

ОТИШЛА ЈЕ ЉУДСКА ГРОМАДА: Певачица Нада Топчагић неутешна због смрти великог пријатеља и колеге

Фото Архива "Новости"

Много година друговања и сарадње везује је за покојног колегу, па се, у свакој речи коју изговори, јасно разазнаје колико јој је тешко. Позив из редакције "Новости" затекао ју је управо у тренутку када је, у комшилуку, са суседима слушала Маринкове непролазне песме, и присећала се бројних заједничких доживљаја.

- Имали смо велики концерт у Вршцу, 1980. године - евоцира успомене Нада.

- Сећам се кад је дошао он, победник фестивала "Илиџа", са песмом "Снегови бели опет веју". Били смо велики, породични пријатељи. Маринко је био човек за сва времена. Друг, брат. Као да ми је откинута половина тела. Нисам знала да је толико болестан. Веома ми је жао што нисам отишла да га држим за руку, да га пригрлим. Као своје дете, као неког најрођенијег. Да пренесем своју енергију на њега, да се мање мучи.

Истиче Нада да воли све Роквићеве песме. Подсећају је на неповратна, прошла времена. На раздраганост и дружење са публиком на безброј заједничких наступа:

- Тада није било толико певача, ми смо били ексклузивци ПГП РТБ. Имали смо менаџера, покојног Стјепу Радовановића, цела естрада је са њим радила. Били смо популарни. Није било као сад, јата и јата певача. Није да их нема добрих, али, у то време, на прсте су могли да се изброје они који су баш вредели. Нисмо ми преко ноћи направили имена. Мучили смо се да бисмо, уопште, снимили прву плочу, дошли до телевизије. Сада су ту ријалити програми, има много јавних личности. Нажалост, наша генерација одлази. Много њих је, рецимо, преминуло баш са 67 година, туга. Супруг ме је подсетио да је и Минимакс отишао у том добу.

Уздахнула је Нада, поновивши још једном да јој је врло тешко.

- Напустила нас је громада, стена - говори нам.

- Осетиће се огромна празнина. Тек сада сам видела које је он хитове имао и како је певао. Његова смрт одјекнула је ових дана у региону, сви га жале, било да слушају народну музику или не. Ту су, срећом, његови синови. Никола дивно пева, у гласу му тачно осетиш да је то Маринкова боја.

Топчагићева је сетно закључила:

- Отишао је део нас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СРЕЋУ НАШАО КРАЈ 20 ЛЕТА МЛАЂЕ Жена Микија Манојловића је позната глумица: Ни сањао нисам да ће ми постати животна љубав (ФОТО)