МАРИНКО РОКВИЋ У КРИТИЧНОМ СТАЊУ: Породица певача уплашена за његов живот

Е. Р.

04. 11. 2021. у 08:15

НЕДАВНО су у јавност процуриле информације да здравствено стање певача народне музике Маринка Роквића (67) није добро, а према последњим писањима, тренутно је ситуација критична.

МАРИНКО РОКВИЋ У КРИТИЧНОМ СТАЊУ: Породица певача уплашена за његов живот

Славица и Маринко, Фото ATA Images

Популарни фолк-поп певач се већ неко време бори са бактеријском инфекцијом која му је напала организам. Забринута је његова породица, пријатељи, као и бројне колеге. Један од њих, Халид Бешлић, наводи:

- Већ данима ми се не јавља на телефон, није ми ни на поруку одговорио. Звао сам и његовог сина Николу, ни он се не јавља. Забринут сам, не знам шта се дешава.

Други колега, који не жели да му се помиње име због тога што је у свађи са Маринком, каже да му је, упркос томе што није у добрим односима са њим, много жао када чује да једва говори, а да је Роквићево здравствено стање критично.

Мада Роквићева породица не жели да открива детаље, веома су уплашени за његов живот. Певач је већ прележао корону, што му је ослабило организам, онда је имао операцију цисте, а сада га је задесила тешка инфекција. О Маринку брине супруга Славица, која је некада била медицинска сестра, па зна све о неговању болесника, шта треба да се ради, код којих лекара да се иде...

НАСЛЕДНИЦИ Са синовима Марком и Николом, Фото ATA Images

Роквић је, после прележане короне, говорио да није имао теже симптоме. Био је, међутим, пре годину дана принуђен да, у Клиничком центру, оперише цисту која му се појавила на бубрегу. Десетак дана после хируршког захвата, пуштен је кући, где се брзо вратио и својим уобичајеним физичким активностима - наравно, у складу са саветима лекара. О себи је увек водио рачуна, па се, од почетка пандемије ковида 19, експресно прилагодио новим околностима, не дозвољавајући да здравље трпи.

- Срећна околност је што живим у Кошутњаку, где имам двориште - причао је у априлу 2020. за "Новости", Роквић.

- Косим траву, водим рачуна о цвећу, никоме не сметам. Имам у кући неке справе, довољно да одвежбам колико треба. Воља и жеља за спортом ме још држе.

Иначе, Роквић је каријеру почео 1974. када је снимио прву плочу. Његови наступи на фестивалу "Илиџа" крајем седамдесетих били су веома запажени, захваљујући песмама "Момак весељак" композитора Буце Јовановића, "Занела ме светла великога града" и "Снегови бели опет веју" која је постала велики хит. Публика је радо слушала и његове нумере "Потражићу очи нешто зеленије", "Једина моја", "Свађалице моја мала", "И пијан и трезан за тебе сам везан", "Замириши на бразду", "Ти за љубав ниси рођена", "Скитница"...

Концертом у београдском Сава центру 2015. обележио је 40 година каријере. У браку са Славицом добио је синове Марка и Николу, такође популарне певаче.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

 

 

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)