МУНИЦИЈА НИЈЕ БИЛЕ ОБЕЗБЕЂЕНА: Ево шта је претходило испаљивању смртоносног хица Алека Болдвина

Танјуг

27. 10. 2021. у 21:52

ОСОБА која је била задужена за оружје на снимању филма Алека Болдвина Хана Гутијерез рекла је истражитељима да је проверила оружје, али да у њему није било правих метака пре фаталног инцидента прошле седмице у којем је погинула сниматељка.

МУНИЦИЈА НИЈЕ БИЛЕ ОБЕЗБЕЂЕНА: Ево шта је претходило испаљивању смртоносног хица Алека Болдвина

Фото; ЕПА

Према судским документима који су данас објављени, оружар Хана Гутијерез такође је казала да муниција није била обезбеђена током паузе за ручак на сету вестерна који се снимао у Санта Феу, у Њу Мексику, пренео је Ројтерс.

Полиција Санта Феа је иначе данас одржала конференцију за новинаре на којој је известила о новим детаљима о убиству Халине Хачинс на сету филма Руст. Ради се о првој таквој конференцији након трагичног убиства сниматељке.

Инцидент се догодио у четвртак послеподне на снимању филма Руст на ранчу Бонанца Крик јужно од града Санта Феа. Глумац Алек Болдвин је током вежбања извлачења пиштоља погодио и усмртио директорку фотографије Хачинс те ранио редитеља Џоела Соузу. Болдвину је речено да је пиштољ празан и да није опасан.

Окружни шериф Адам Мендоза и Мери Кармак-Алтвајс, окружна тужитељка Санта Феа, изнели су новинарима нове службене информације о случају. Мендоза је рекао да су два члана тима, помоћник редитеља и оружарка, руковали ватреним оружјем пре него што је глумац Алек Болдвин испалио смртоносни хитац.

- Све три особе су сарађивале у истрази и дале су изјаве - рекао је Мендоза.

- На сету је заплењено око 500 комада муниције - рекао је Мендоза и додао како ће докази бити достављени ФБИ-ју на даљњу обраду.

Казао је како је за сада прерано коментарисати могуће оптужбе.

Мендоза је такође рекао "да су на сету пронађени и други опасни меци" те да су вероватно пронашли чауру метка који је погодио Соузу.

Окружна тужитељка нагласила је да је истрага о инциденту још увек у току, али да је спремна "подићи кривичну пријаву" ако буде потребно.


- Морам нагласити да је потпуна и темељна истрага кључна за нас. Сагледавамо чињенице и доказе и повезујемо их са законом Новог Мексика - рекла је Кармак-Алтвајс, напоменувши да ће се њена канцеларија "побринути да се ова истрага одржи према највишим стандардима".

За сада нико није ухапшен због убиства Халине Хачинс и није подигнута ниједна оптужница, преноси Би-би-си.

Шериф округа Санта Фе данас је рекао да су власти пронашле оловно зрно испаљено из оружја које је глумац Алек Болдвин користио на снимању филма на којем је погинула сниматељка.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)