ТРЕНУТАК ПРЕ ТРАГЕДИЈЕ: Објављена последња фотографија сниматељке коју је убио Алек Болдвин (ФОТО)

Novosti online

27. 10. 2021. у 15:36

СЕРЖ Светној, који је радио као електричар на снимању филма "Рђа", где је глумац Алек Болдвин случајно хицем из пиштоља реквизита усмртио сниматељку Халину Хачинс, објавио је на свом Фејсбук профилу последњу фотографију Халине, која је настала на сету у цркви.

ТРЕНУТАК ПРЕ ТРАГЕДИЈЕ: Објављена последња фотографија сниматељке коју је убио Алек Болдвин (ФОТО)

Фото: Танјуг/АП Пхото

- Моје виђење 'Рђа' трагедије. Примио сам стотине позива, порука, писама са речима подршке и саучешћа због трагедије са Халином Хачинс и јако сам захвалан свима. Да, знао сам Халину. Радио сам с њом на свим њеним филмовима. Некад смо делили храну и воду. Горели смо на сунцу, смрзавали се на снегу. Бринули смо једно о другоме. Да, могу са 100 одсто сигурности рећи да ми је била пријатељица.

Стајао сам раме до рамена крај Халине током фаталног пуцња који јој је одузео живот и повредио режисера Џоела Соузу. Држао сам је у рукама док је умирала. Њена крв је била на мојим рукама. Хоћу да кажем зашто се то догодило. Мислим да имам то право. То је последица немара и непрофесионализма. Немар особе која је требало да прегледа оружје на сету и није то урадила; особе која је требало да каже да је пиштољ напуњен и није то урадила; особа која је требало да провери оружје пре него што га је донела на сет, није то урадила. И последица тога је смрт човека. Сигуран сам да смо имали професионалце у свим подручјима, али не у оном одговорном за оружје. Нема шансе да би 24-огодишња жена могла да буде професионална с оружјем... Професионалци су људи који проведу године на сету, људи који знају свој посао од А до З. То су људи који имају рефлексе за сигурност, не треба им говорити шта да ураде. Имају то у својој крви.

Како би некад уштедели новац, запошљавају се људи који нису квалификовани за компликовани и опасни посао и ризикују се животи других људи. Разумем да се увек бори за буџет, али не можете дозволити да се то догоди. Треба да буде бар један професионалац у сваком подручју који зна свој посао. То је апсолутно потребно да би се избегла трагедија као трагедија са Халином.

Не желим никоме да прође оно кроз шта сам ја, кроз шта су њен супруг Мет Хачинс и њен син Андрос прошли, и глумац Алек Болдвин, којем је дат пиштољ. Мора да живи са чињеницом да је одузео живот човеку због непрофесионалних људи. Драги продуценти, запошљавањем професионалаца купујете себи мир и људима око себе. Истина је да су професионалци мало већи трошак и понекад могу бити мало више захтевни, али вредни су тога. Ниједан уштеђени новчић није вредан живота особе! Запамтите то! Хвала медицинском особљу које је урадило све што је могло у борби за живот Халине. Сви смо је волели. Нека почива у миру. Нека нас Бог све заштити - рекао је електричар на снимању филма.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: НАГРАЂЕНИ У ВЕНЕЦИЈИ И БЕОГРАДУ - Са актерима филма "Оаза", штићеницима дома "Сремчица"

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)