ПЛАМЕН ГОРИ ПОЛА ВЕКА: Београдски џез фестивал траје до 31. октобра

В. Н.

27. 10. 2021. у 10:48

ТРАДИЦИОНАЛНИ Београдски џез фестивал, чији је почетак био заказан за синоћ, ове године се, до 31. октобра, одржава по 37. пут, и то под слоганом "Џез пламен".

ПЛАМЕН ГОРИ ПОЛА ВЕКА: Београдски џез фестивал траје до 31. октобра

Фото ЕПА

Истовремено, обележава се пола века од настанка манифестације, 1971. Управо због јубилеја, фестивал траје шест дана, уз један бонус концерт, па су организатори најавили "недељу дана најбољег савременог џеза из целог света у Србији".

састава, са више од 100 музичара из 18 земаља, са три континента (Европа, Северна Америка и Азија), уз репрезентативно представљање најталентованијих аутора са српске џез сцене. Публици ће се представити, између осталих, "Маркус Штокхаузен груп", најбољи пољски џезери, скандинавски "Римден" (на слици), "Петрос Клампанис трио", "Арилд Андерсен груп", "Азиза Мустафа Задех трио"...

Детаљан распоред публика може да нађе на сајту bjf.rs. Ограничен број ваучера за комплете улазница, који обухватају 13 концерата у главном програму, као и појединачне улазнице, могу да се набаве на "Тикет вижн" благајни у Дому омладине, као и путем интернета.

Упркос познатим околностима, фестивал није ни прошле године изгубио корак. Одржан је уживо као један од ретких џез фестивала у Европи који се одважио то да учини.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)