КИМБЕРЛИ ТУГУЈЕ УЗ ЕКВ: Њујоршка кантауторка обрадила још једну песму култног београдског састава

Д. Ристић

26. 10. 2021. у 12:43

ЗВЕЗДА њујоршке кантауторске сцене Кимберли Таунсенд обрадовала је своје балканске обожаваоце обрадом ЕКВ стандарда "Уморна".

КИМБЕРЛИ ТУГУЈЕ УЗ ЕКВ: Њујоршка кантауторка обрадила још једну песму култног београдског састава

FOTO: Promo

- Осећам ову песму у свом срцу и захвална сам што су ми је многи препоручили. Помаже ми да осетим свој бес, тугу и очај док тугујем – поручила је она са друштвених мрежа на српском језику, наговештавајући да пролази кроз тежак период због губитка блиске особе.

Након хита "Срце", ово је друга песма са репертоара култног домаћег састава који је Кимберли обрадила у свом препознатљивом стилу, уз пратњу акустичне гитаре и много емоција у певању. Управо је специфичан и емотиван начин певања, поред симпатичног изговора нашег језика, оно што обожаваоци највише цене код младе Американке. "Уморна" је првобитно објављена на трећем албуму ЕКВ-а "С ветром уз лице" 1986. године, са којим су стекли ширу популарност.

Кимберли је симпатије овдашње публике стекла прошле зиме, када је обрадила Бајагину баладу "Од када тебе волим" на српском језику. Након што су "Новости" објавиле вест о томе, кренула је лавина позитивних реакција и подршка љубитеља музике са читавог Балкана, а видео са овом песмом је постао најгледанији на њеном Јутјуб каналу. Охрабрена реакцијама, млада музичарка се упустила у обраду хита ЕКВ-а "Срце", што је наишло на једнако добар пријем.

Иако је првенствено кантауторка, цењена на њујоршкој фолк сцени, Кимберли Таунсент је обраде туђих песама почела да снима током пандемије коронавируса, када није било концерата. Љубав према нашој музици родила се захваљујући љубави према животном партнеру Србину, тако да је посетила нашу земљу и добро познаје овдашњу музику и културу.

Иако сасвим солидно влада српским језиком, Кимберли је требало доста труда да отпева текст песме „Уморна“ у делу пуном оштрих сугласника. Током увежбавања снимила је кратак клип који је поделила са својим пратиоцима на друштвеним мрежама, који показује посвећеност и упорност ове њујоршке музичарке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)