БЕНЏАМИНОВА НА ОТВАРАЊУ: Најављен 24. Панчевачки џез фестивал

В. Н.

26. 10. 2021. у 14:21

ПАНЧЕВАЧКИ џез фестивал отвориће 4. новембра наступи "Блејзин квартета" бубњара Срђана Ивановића, "Гуд вајбс" америчког вибрафонисте Џоела Роса, и саксофонисткиње Лекисије Бенџамин (на слици).

БЕНЏАМИНОВА НА ОТВАРАЊУ: Најављен 24. Панчевачки џез фестивал

Фото ЕПА

На 24. издању фестивала, у Дворани Културног центра, до 7. новембра на 11 концерата наступиће интернационални састави из Србије, САД, Италије, Грчке, Бугарске, Аустрије, Хрватске, Мексика, Јапана, Аустралије, Немачке и Швајцарске.

Блејзин квартет на актуелном албуму Sleeping Beauty представља Ивановића, како се истиче, као "мајстора лирике и суптилних емоција", а грчког трубача Андреаса Полизогопулоса као "својеврсну свирачку звезду бенда, и музичара који би могао да остави значајан траг на европској џез сцени". За Роса се наводи да је један од водећих вибрафониста савременог џеза.

Бенџаминова, која је проглашена 2020. за музичарку у успону по избору америчке Асоцијације џез новинара, представиће албум Pursuance - The Coltranes, на коме се упустила у интерпретацију дела чувених џез музичара, Џона и Алис Колтрејн.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)